Merkel: eigen volk laatst

“Merkel kiest dus voor de geopolitieke Atlantische belangen, tégen de economische perspectieven van haar eigen bevolking.”

Afbeeldingsresultaat voor north stream 2 merkel

Sancties tegen Rusland en Nord Stream 2: Merkel zet de puntjes op de i
De afgelopen weken is het dossier Nord Stream 2 in een stroomversnelling geraakt, en dat heeft belangrijke politieke en geopolitieke gevolgen.

Eerst was er de Poolse kartelwaakhond die een bommetje legde onder het Nord Stream 2-project, dat Russisch gas via de Baltische Zee, en dus niet via de dure transitlanden in Oost-Europa, naar West-Europa moet brengen.

De West-Europese partners van Nord Stream 2, o.a. Nederlandse, Duitse en Oostenrijkse bedrijven, lieten daarop weten niet onder de indruk te zijn van de Poolse dreigementen. Zij lieten doorschijnen de volle steun te genieten van hun nationale regeringen.  Lees verder…

De gevolgen bleven niet uit.  Over de financiering zal opnieuw moeten nagedacht en onderhandeld worden: http://www.reuters.com/article/us-europe-russia-gas-pipeline-idUSKCN1101LT

Nine EU countries want to bury Nord Stream-2

Onderstaande video (Oekraïense bron) dateert van november 2015:

En deze van het voorjaar 2016: het is een samenvatting van de EU-vergadering over het thema (volledig verslag via dit bruggetje):

Nog meer over hetzelfde thema: