Men zegge het voort

Aankondiging Freddy17 april 2014 was voor ons een heuglijke dag !

Meer dan dertig jaar geleden stonden we aan het hoofd van een van de belangrijkste wegvervoermaatschappijen van Europa.

Nooit zullen we de dagen vergeten tijdens welke mijn dag begon met het nieuws dat er weer eens een van mijn chauffeurs was omgekomen. Er was eens een maand dat ik er DRIE had op één maand! Ik wist dat 90% van die dodelijke ongevallen de fout was van de beroepspolitiekers die een domme wet hadden gestemd waarbij niet de nuttige lengte van een vrachtwagen maar de totale lengte beperkt werden. Daarom begonnen alle constructeurs vrachtwagens te bouwen met een zogenaamd frontstuur waarbij de chauffeur naast de motor en boven de bumper werd geplaatst met enkel een voorruit als bescherming! Het ene na het andere Europese land nam die idiote tekst over.  In tegenstelling tot andere werelddelen waar men overal, de véél veiligere en  zogenaamde Amerikaanse trekkers of langsnuiten ziet rondrijden, bleef men in Europa toelaten dat honderden vrachtwagenchauffeurs jaarlijks op zinloze wijze het leven lieten.

In 1980, nu reeds circa 35 jaar geleden, gaven we daar een boek over uit met als titel “Het leven heeft geen prijs”  . We hielden tientallen toespraken over dit onderwerp, schreven artikels in diverse bladen en gaven intervieuws over hetzelfde onderwerp. Toen we enkele jaren geleden in de Senaat zaten meenden we eindelijk iets te kunnen gaan realiseren in dit verband en maakten we een wetsvoorstel om die onzin te stoppen. Maar jammer genoeg was de toenmalige politieke verantwoordelijke voor dit onderwerp een tjeef en kampioen huichelaar. Ik had meerdere gesprekken met hem en hij wist dat ik gelijk had. “Freddy“, zei Etienne Schouppe, “wat u zegt is juist en er zouden vele levens kunnen gered worden. Maar ge zit in de verkeerde politieke partij namelijk het Vlaams Belang. Dus kan ik voor U wegens het -cordon- NIETS doen” Tot daar deze politieke krachtpatser. Toen stond ik weer bij af.

Maar we bleven trachten waar we ook maar konden om buitenlandse politiekers te overtuigen. We spraken met Wilders in Nederland en Jean Marie Le Pen in Straatsburg. En deze spraken dan wederom met anderen en…………… gisteren kon men in de krant DE TIJD het volgende lezen:

“EU-Parlement wil trucks met veiligere snuit
 
Het Europees Parlement wil dat de trekkers van vrachtwagens tegen 2022 een veiliger en ruimer ontwerp krijgen. ………….
Het Parlement wil ook dat de trekkers een “snuit” krijgen. Een kreukelzone in de afgeronde voorzijde kan jaarlijks honderden levens redden op de Europese wegen enz.

Wij, en tienduizenden vrachtwagenchauffeurs, weten dat reeds méér dan dertig jaar en begrijpen ook niet waarom het nu weer tot 2022 moet duren om die idiote wetten aan te passen. Dit neemt niet weg dat het steeds aangenaam is van een gesprekspartner na een discussie van 3 of 5 minuten gelijk te krijgen. Maar gelijk krijgen na VIJF EN DERTIG jaar en dan nog van het Europese Parlement doet vreselijk deugd.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

 

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Het Europees parlement doet nu en dan ook eens iets goeds, alhoewel dat eerder zelden is

Reacties zijn gesloten.