Men zegge het voort

Aankondiging FreddyEen rare droom!

Regelmatig hoor ik mensen iets vertellen over een nare droom die ze gehad hadden. Ik heb daar weinig of geen last van. Maar wat ik vorige nacht heb ervaren zal ik niet snel vergeten.
Ik zat op mijn bureel en plots zag ik mijn grootouders, die reeds méér dan 60 jaar geleden werden begraven, voor mij in levende lijve zitten. “Freddy ,lieve jongen”,  zei mijn grootvader, “we hebben van onze lieve Heer de toelating gekregen om U gedurende één uur te mogen komen bezoeken op aarde. Laat er ons het beste van maken want we zullen véél te vertellen hebben”.

Op dat ogenblik belde mijn dochter Kristin me op via de GSM en ik liet haar weten dat ik bezet was en wat later zou terugbellen.

Wat doet U raar” , zei grootvader. “Waarom spreekt U tegen iets dat U in uw hand hebt en er is niemand?”.


 
Ik vertelde hem toen dat in 2014 vele zaken bestaan waarvan hij nooit zou hebben kunnen vermoeden dat die ooit zouden uitgevonden worden. Hij stond sprakeloos toen ik vertelde dat ik zonder moeite iedere persoon ter wereld kon opbellen die eveneens over dergelijk toestel beschikte en ermede kon praten alsof hij naast mij stond. Ook grootmoeder hoorde me aan met opengevallen mond. Even later vloog er een vliegtuig laag boven ons huis en ging blijkbaar landen op de nabij gelegen luchthaven van Antwerpen. “Wat is dat lawaai?” vroeg grootvader. Ik vertelde hen toen dat er nu vliegtuigen bestonden die met honderden personen tegen 1000 km per uur op enkele uren tijd naar allerlei verre landen konden vliegen! “Maar jongen toch” , zei grootvader, “hoe is dat allemaal toch mogelijk”!

“Vertel ons eens wat meer” , zei grootvader, ” over het huidige leven in Vlaanderen”.

Ik begon hem te vertellen dat het in 2014 nu mogelijk was dat twee mannen of twee vrouwen met elkaar huwden!
“Blijf nu ernstig”,  zei grootvader, “en vertel geen flauwe kul”. Ik hield voet bij stek en vertelde hem dat de beroepspolitiekers van de laatste jaren voor dergelijke soorten totaal idiote wetten hadden gezorgd. Sprakeloos keken ze me aan.

Ik ging verder en vertelde hen dat men nu geen geld meer had om mooie standbeelden of gebouwen, zoals het Centraal Station, te laten maken of bouwen om de Stad te versieren maar dat men het belastinggeld nu gebruikte om aan vreemdelingen die hier nooit hadden gewoond of gewerkt gratis medische verzorging, openbaar vervoer, huisvesting enz. te geven en dat terwijl er nog vele mensen van eigen bodem in de miserie zaten en dat deze vreemdelingen bovendien weigerden om zich aan onze waarden en normen aan te passen! Daarbij komt nog dat deze vreemdelingen steeds maar méér eisen stellen en dankzij hun zeer hoge nataliteitscijfer onze eigen bevolking in de toekomst uit hun eigen land zullen pesten!

Nu werd grootvader onrustig en vroeg me of ik nog wel wist wat ik allemaal vertelde.

“Luister”, zei ik, “ge moet me geloven. Alles wat ik zeg is juist en waar. De werkelijkheid is trouwens nog veel erger. Wist U dat de dag van vandaag zware criminelen die gemoord en gebrand hebben van sommige rechters schadevergoedingen worden toegewezen omdat de bewakers ze onheus hadden behandeld en dit nadat diezelfde criminelen die bewakers hadden geslagen en zwaar toegetakeld? Weet U trouwens, lieve grootouders, dat criminelen de dag van vandaag met hun advocaten gaan samenzitten met de rechters om afkoopsommen te bespreken zodat ze niet verder worden vervolgd!

Vooraleer ik verder kon gaan sprong grootvader recht.
“Freddy, nu is het voldoende geweest ” zei hij. “U bent ziek; geestelijk zwaar ziek. U hebt medische verzorging nodig en vooraleer we terug naar de hemel gaan wil ik een dokter bellen om U te laten onderzoeken. Geef mij die nieuwe uitvinding eens die U daarnet gebruikte”.

Plots schrok ik wakker!  Wat een rare droom!!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever