Men zegge het voort

Aankondiging FreddyHeeft werken nog zin?

Indien we het rapport van “the senate budget committee” in de USA mogen geloven is het antwoord zonder enige twijfel NEEN !! indien U in de USA woont.

Volgens dit “committee” zouden de gemiddelde totale overheidsbijdragen voor gezinnen die verklaren onder de armoedegrens te leven in 2011  168 USDOLLAR hebben bedragen per dag.
Het gaat hier over een totaal van de zogenaamde “food stamps”; huurbijdragen voor sociale woningen;steun bij kinderoppas; tussenkomsten voor medische kosten enz.enz. met uitsluiting van gelden die toegestopt werden door zogenaamde NGO’s (niet gouvernementele organisaties) en godsdienstige organisaties.

Aangezien het gemiddelde inkomen van alle Amerikanen iets méér dan 50.000 USD per jaar bedraagt of 137,13 per dag kan men besluiten dat werken niet meer loont. Het is alsof de overheid U een bol ijskreem verkoopt voor 9,3 USD voor iedere 10 dollar die U verdient zodat U nog 0,70 cent wisselgeld mag behouden. Na ontvangst van de bol ijskreem geeft een onzichtbare hand uw bol door aan de persoon die achter U in de rij staat en blijft U met een leeg “torentje” en uw O,70 cent beteuterd achter.. Dit is ongeveer een goed voorbeeld van hoe president OBAMA de herverdeling van de welvaart de dag van vandaag ziet.

Het is dan ook niet te verwonderen dat er nu reeds 11 van de 50 Amerikaanse staten zijn waar er méér steuntrekkers wonen dan normale werknemers. Ook in ons apenland in het kwadraat doen onze beroepspolitiekers er alles aan om er voor te zorgen dat we in de nabije toekomst die groep van 11 kunnen gaan vervoegen.

Arm en met drie koninginnen en twee koningen vergiftigd Vlaanderen!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever