Men zegge het voort

Aankondiging FreddyWaar zijn de Verenigde Staten van de jaren 60 gebleven?

We hadden het geluk om gisteren nog eens met enkele Amerikaanse vrienden door New York te kunnen wandelen.
Het was een historische dag voor de plaatselijke lesbiennes en homos. Het opperste gerechtshof, de zogenaamde “supreme court”, nam met 5 tegen 4 een beslissing in verband met de hele huwelijksproblematiek in de USA. Het was dus uiteindelijk een enkele man of vrouw die had beslist hoe in de toekomst de honderden miljoenen Amerikanen op wettelijke wijze zouden kunnen huwen. Voortaan mag dus alles.
Mannen kunnen met mannen trouwen en vrouwen met vrouwen. Ze kunnen kinderen op de wereld brengen die nooit zullen kunnen weten wie hun vader was en met welke bedoelingen die zijn sperma had afgestaan. Er zullen meisjes groot gebracht worden die nooit een mama hebben gekend en jongens die nooit aan de hand van een vader hebben gelopen.

Amerika gaat dus zoals nog andere landen de weg op van de decadentie. Het geeft een wrang gevoel wanneer men blijkbaar tot de vaststelling komt dat de beslissing van het opperste gerechtshof in geen enkel geval de goedkeuring meedraagt van de meerderheid van de bevolking. Het zijn weeral, juist zoals bij ons, de beroepspolitiekers en beroepsrechters die beslissen wat in de toekomst moet gebeuren en dit steeds doen door van alles en nog wat aan wie ook te beloven. We spraken hier met vele mensen en konden alleen vaststellen dat we niemand hebben horen zeggen dat dit een juiste en
goede beslissing was. Integendeel velen spreken van een schande en begrijpen niet dat rechters die als conservatief werden bestempeld zich op de een of andere manier hebben laten beïnvloeden. Vijf tegen vier. Met een enkele stem dus wordt een hele samenleving tegen elkaar in het harnas gejaagd.

Indien men zo verder gaat is het niet uitgesloten dat op zekere dag men hier het huwelijk tussen personen van verschillend geslacht zal verbieden.
De politiek correct denkenden zullen dan waarschijnlijk als argument aanhalen dat hiermede het probleem van de stijgende wereldbevolking zal opgelost worden en dat dankzij een krimpende wereldbevolking de uitstoot van CO2 ook eindelijk een oplossing zal vinden.

Dat mannen of vrouwen gaan samenwonen stoort me helemaal niet. Dat sommigen hun lichaam versieren met tatoes of op vele plaatsen verminken met nagels of ringen, die het ene of andere lichaamsdeel doorboren, kunnen we niet begrijpen maar we aanvaarden wel hun beslissing. Maar dat men een  huwelijk tussen man en vrouw belachelijk begint te maken en de basis van een familie als een soort circusact begint te beschouwen vinden we vreselijk!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever