Men zegge het voort

Aankondiging Freddy“L’imbécile Belge” !!!

We waren eergisteren 16 juli nog eens aanwezig op het jaarlijks diner van de Jurade in Saint Emilion. Het gespreksonderwerp van de avond bleek een beslissing te zijn van Europees Minister Karel De Gucht, die zelf een wijnkasteel bezit, in verband met een heffing door Europa op zonnepanelen die worden ingevoerd uit China.

Zoals sommige studenten doen tijdens hun examens schrijven beroepspolitiekers ook regelmatig af van elkaar. Wanneer men dan het ongeluk heeft een foutief antwoord te hebben afgeschreven zit men in de rats. Zo hebben beroepspolitiekers in de meeste Europese landen ook de zinloze zogenaamde groene subsidies voor het aanbrengen van zonnepanelen van elkaar overgenomen en miljarden belastinggelden gedurende de vorige jaren verbrast. De ogen gingen veel te laat open en inmiddels zijn de meeste van die subdidies opnieuw afgeschaft. Wij hebben het resultaat van die idiote maatregelen reeds 2 en 3 jaar geleden in vorige bijdragen, die U hier nog steeds kan terugvinden, voorspeld.

De verbraste gelden gingen niet voor iedereen verloren en op artificiele wijze werd een sector voor de productie van zonnepanelen in Europa in het leven geroepen. Maar niet alleen het terugschroeven van de subsidies bleek voor deze nieuwe sector een ramp te worden maar eveneens het op de markt brengen van veel goedkopere en meer efficiente zonnepanelen uit China. Onze Karel, die met zijn Europese collega’s mee aan de basis lag van deze zottigheid, ging nu eens snel redden wat hij dacht nog te kunnen redden. Daarom besliste hij om zware invoerrechten op Chinese zonnepanelen
te gaan heffen.

De Chinezen die stilaan een belangrijk deel van de wereldeconomie in handen aan het nemen zijn bleven niet bij de pakken zitten en namen als resultaat van Karels beslissing ook enkele weerwraakmaatregelen. Als grootste invoerder ter wereld van wijnen besliste de Chinese regering om eerstdaags zware invoerheffingen te gaan invoeren op buitenlandse wijnen. Deze beslissing zou wel eens de doodsteek kunnen betekenen voor veel Europese wijnkastelen maar vooral de franse omdat in dat land China veruit de grootste klant is geworden.

de gucht nar van be.

“L’imbécile Belge” !!!

De economische oorlog die Karel nu op gang heeft gebracht kan in geen enkel geval, door een steeds meer verdeeld Europa, worden gewonnen. Integendeel! Deze flater van belang zal nog voor veel miserie gaan zorgen en het einde is nog niet in zicht. Dat naar onze Karel aan de meeste tafels als “l’imbécile Belge” werd verwezen hoeft dan ook niet te verwonderen!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Verbeter mij als ik onjuist ben , maar toont de foto , het officieel parade-uniform van een Europees minister .Van welke befaamde mode-ontwerper komt deze up-to date , creatie ? Het past buitengewoon bij de persoon van DE GUCHT . Het straalt zelfzekerheid uit , gezag en kennis met zelfs een tikkeltje humor

    • Je had in de modewereld naam en faam gekregen Rene, wat een kennis van zaken, chapeau, dat krijg je wellicht als je werkplunje door de jaren heen een tenue is.;-)

Reacties zijn gesloten.