Men zegge het voort

Aankondiging Freddy

Wat een geniale vondst?

Iedereen weet dat de beroepspolitiekers over geweldige talenten beschikken om op de meest originele wijze geld uit de zakken van de produktieven te kloppen. Het is om niet meer te geloven op wat wij nu allemaal belastingen moeten betalen.

Kopen we een wagen: pats BTW; willen we ermee gaan rijden:pats in verkeerstelling(en nog niet weinig); gaan we ermee rijden: pats vreselijk hoge accijnzen op benzine of diesel; verzekeren we de wagen: pats belasting op het contract. We rekenen dan nog niet de monsterboetes die de honderden flitspalen of andere verbalisanten ons aansmeren.

Maar het stopt niet bij onze wagen. Ook op onze woning betalen we jaarlijks belastingen op ons eigen bezit. Ook op ons inkomen worden we belast. Kopen we voedsel: pats btw. Er komt echt geen einde aan de reeksen belastingen waarvan een groot gedeelte terug verloren gaat aan benoemde ambtenaren die voor al die berekeningen en ontvangsten zorg moeten dragen.

Maar we vielen echt van onze stoel toen we vernamen dat snuggere beroepspolitiekers opnieuw een belasting hebben uitgevonden namelijk een belasting op het bijwonen van voetbalwedstrijden!!! Men zou beginnen om in Mechelen één euro per ticket te vragen. De ondervinding leert ons dat dergelijke belastingen snel zullen nageaapt worden door andere steden om uiteindelijk het hele land te bestrijken.

Bovendien is de aanzet gegeven en zien we niet in waarom men deze nieuwe belasting niet zou gaan uitbreiden naar alle sportwedstrijden en later zelfs naar alle tickets in verband met niet sportieve ontspanningen zoals kiné-of theaterbezoek.  Men schaamt zich voor niets meer.

Waarom niet ineens alle bezittingen van de produktieven opeisen?  Als tegenprestatie zouden de beroepspolitiekers ons dan nog een reeks aanvragen kunnen laten invullen waarmede we aanspraak kunnen maken op een leefloon om niet te moeten verhongeren.

We dachten dat het plafond van belastingen reeds werd bereikt maar nu we vernemen dat we zelfs voor het bijwonen van een voetbalwedstrijd extra belastingen zullen moeten gaan betalen komen we tot het besef dat men ons uiteindelijk in de toekomst alles zal willen afpakken om het dan zogezegd te herverdelen onder de onproduktieven; de minder begoeden en een grote reeks profiteurs.

Het is zielig te moeten vaststellen hoe ons land stilaan naar de afgrond aan het glijden is. Misschien moeten er nog méér jobs verloren gaan; méér middenstanders failliet gaan; méér winkels sluiten enz. opdat de ogen nog tijdig zouden opengaan. We vrezen echter dat de kans dagelijks toeneemt dat het dan te laat zal zijn!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

2 gedachten over “Men zegge het voort

  1. ik persoonlijk vind die euro véél te weinig.als je ziet wat die ,,sport,,de belastingbetaler jaarlijks kost,en de overlast die al lang de engelse debiliteit evenaart of overtreft als het voetbal betreft.je zal maar 30 jaar gewroet en betaald hebben voor een huis,en ineens beslist men om in de naaste omgeving een stadion te bouwen met jou centen,want organisatoren en spelers moeten moeten de grootste mogelijke sier kunnen maken en hebben voor faciliteiten geen geld,en je huis is per direkt minstens 50% minder waard,wie wil er nu wekelijks thuis met kots,pis,stront en agressiviteit van vreemden geconfronteerd worden?dus laat die 1 euro maar 10 euro worden.mvg.

Reacties zijn gesloten.