Men zegge het voort

Aankondiging FreddyMoeten wij daarvoor belastingen betalen?

Het minste dat men toch zou mogen verwachten is dat zuinig zou omgesprongen worden met de gelden die wij als belastingen moeten betalen. Maar naarmate de sommen enerzijds groter worden en anderzijds de afstand tussen de belastingbetaler en diegenen die de beslissingen nemen hoe die moeten worden besteed verder uit elkaar liggen, nemen de misbruiken toe.

Nemen we nu als voorbeeld een beslissing van Europa om de landbouwsector te helpen.
Er worden daar miljoenen en miljoenen nutteloos verbrast. Op de meest infantiele wijze wordt er met geld gesmeten en geeft men subsidies in vele Europese landen aan verenigingen die niets maar dan ook zelfs niets meer met landbouw te zien hebben.

Zo ontving b.v. de touwtrekkersvereniging “De Berketrekkers” uit Merksplas 33.891 euro voor de bouw van een nieuwe touwtrekhal !!! Kan het nog gekker? Volgens de Europese beroepspolitiekers zou er wel een verband kunnen bestaan met landbouw omdat hier sprake is van verenigingen die bijdragen tot de plattelandsontwikkeling. Wat touwtrekken met landbouw te zien heeft blijft voor ons een raadsel. Bovendien begrijpen we helemaal niet waarom men deze sport niet in open lucht zou kunnen beoefenen of eventueel, bij minder gunstige weersomstandigheden, in eender welke overdekte ruimte. Wij pijnigen onze hersens om te trachten te weten te komen aan welke bijzondere eisen een touwtrekkershal zou moeten beantwoorden.

Ook het jeugdhuis “‘t Onkrooid” uit Arendonk viel in de prijzen en dit voor niet minder dan 91.000 Euro. Dit bedrag gaat gebruikt worden voor het bouwen van een podiumzaal.

Wanneer we al dit morsen met belastinggelden vaststellen is het begrijpelijk dat steeds meer personen een anti-europees gevoel beginnen te ontwikkelen.

Bovendien stellen we ons de vraag op welke basis al die toelagen verdeeld werden. We zijn ervan overtuigd dat indien wij in Wommelgem een touwtrekkersvereniging zouden oprichten we geen enkele kans zouden maken om ooit één Euro als Europese steun te bemachtigen indien we hiervoor rechtstreeks een aanvraag zouden indienen en dit zonder enige verdere tussenkomst van bepaalde beroepspolitiekers.

Ook de Europese politiek is volledig rot geworden en de herverdeling van de belastinggelden heeft niets meer te maken met een goed en verantwoord beleid maar alles met zakkenvullen van vrienden en relaties uit de diverse politieke partijen.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

1 gedachte op “Men zegge het voort

Reacties zijn gesloten.