Men zegge het voort

Aankondiging FreddyBinnenkort is geen enkele Belg nog gelijk voor de wet!

Vele jaren geleden maakte onze leraar ons duidelijk dat het eerste artikel van onze Grondwet het belangrijkste was en de basis van onze democratie uitmaakte:  “Elke Belg is gelijk voor de Wet”.

Enkele generaties later stel ik vast dat onze beroepspolitiekers steeds meer afstand hebben genomen van dat basisprincipe en de ene na de andere wet hebben gestemd die haaks staat op dat principe. Het volstaat even alle beslissingen die onze regering heeft genomen in verband met het budget voor volgende jaar aandachtig te lezen. Bijna iedere beslissing is slechts toepasselijk op een bepaald aantal Belgen en bovendien zijn de meeste beslissingen onduidelijk en vormen een basis voor nieuwe onduidelijkheden en problemen.

Neem nu de beslissing om een belasting van 250 euro in te voeren voor de houders van een zogenaamde tankkaart. Wat indien ik als zaakvoerder mijn tankkaart of deze van mijn personeelsleden terugstuur naar BP of Shell en een einde maak aan onze afspraak en voortaan aan mijn medewerkers vraag om gewoon hun tankbeurten op hun onkostennota af te rekenen? Ze betalen dan cash of met een credit- of bankkaart waarop die 250 euro niet van toepassing is. We menen dat het aantal zogenaamde “tankkaarten” in de nabije toekomst sterk zal dalen en over enkele maanden zal blijken dat men de geschatte inkomsten wederom niet heeft gehaald.

Bijna al de zojuist genomen beslissingen in verband met het budgettekort geven aanleiding tot nieuwe onduidelijkheden, talrijke interpretatiemogelijkheden, méér administratie en het verhogen van de chaos die er nu reeds is en van dit land meer en meer een soort circus maakt!

Een staaltje van een idiote wet is deze die een vijftal jaar geleden werd gestemd en bij de bevolking als “afkoopwet” door het leven gaat.

Indien U mljardair bent zoals Patokh Chodiev uit Kazakstan valt het U niet moeilijk om via bevriende Belgische beroepspolitiekers snel Belg te kunnen worden.
Wanneer dan blijkt dat U zich voor fortuinen aan witwas hebt bezondigd dan regelt U dat gewoon via een afkoopsom bij onze “justitie” en klaar is Kees!
Wielerkampioen Tom Boonen en zijn manager hebben eveneens van deze wet kunnen gebruik maken zoals trouwens Peter Goossens van het Hof van Cleve, de bazen van het beursbedrijf Petercam op rijke families zoals Santens en vele anderen. Wat er juist allemaal werd geregeld kunnen we niet te weten komen aangezien onze “justitie” niet van pottenkijkers houdt. Deze wet die feitelijk “Wet op de verruimde minnelijke schikking” noemt is volgens ons een pure schande.

En wat stellen we nu vast VIJF jaar later?

De duurbetaalde magistraten van ons Grondwettelijk Hof hebben eens naar die wet gekeken en hebben daar een arrest over geveld. Niet vijf minuten of vijf uur nadat die wet werd gestemd en iemand met gewoon boerenverstand tot de bevinding zou gekomen zijn dat dit totaal onaanvaardbaar was maar VIJF jaar later kwamen die magistraten tot de vaststelling dat die wet feitelijk onwettelijk was! Onze Minister van ‘just is just’ Geens moet die wet nu gaan aanpassen en wijzigen. VIJF jaar hebben deze heren nodig gehad over iets waarover een doorsnee burger zich na enkele uren zou hebben kunnen uitspreken.

Of al die reeds genomen afspraken kunnen teruggedraaid worden is onduidelijk. Daarover werd niets gezegd. In ieder geval is dit arrest volgens ons een zoveelste bewijs dat ons land tot de meest corrupte landen mag gerekend worden en steeds minder en minder Belgen nog respect hebben voor instellingen zoals ons Ministerie van Justitie!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

3 gedachten over “Men zegge het voort

  1. Als Belg kan je misschien je respect verliezen voor Belgische instellingen zoals het Ministerie van Justitie. Als Vlaming heb ik het nooit gehad en kan het bijgevolg dan ook niet kwijtraken.

  2. Beste Freddy, ook al was ‘t vakantie de voorbije maanden… aub géén 3 maand meer wachten om nog een artikel te schrijven. Dank bij voorbaat. Groet Dieter Alyn

Reacties zijn gesloten.