Men zegge het voort

Aankondiging FreddyAmerikaanse presidentsverkiezingen worden gigantisch moddergevecht!

We hebben de laatste weken de voorverkiezingen in de USA op de voet gevolgd via CNN,  ABC, NBC, enz…We kunnen ons moeilijk voorstellen dat zoiets in ons Vlaanderen zou mogelijk zijn. Wat al die kandidaten vertellen geeft ons de indruk dat ze de mening toegedaan zijn een bende kleuters toe te spreken. Het niveau van wat ze vertellen heeft een vreselijk hoog windgehalte. Ze zorgen er telkens voor om zich aan te passen aan het publiek dat naar hen luistert.

Zo ligt Hillary Clinton in de industriële staat Michigan wakker van de hoge werkloosheidscijfers terwijl ze in een staat met vele zogenaamde Evangelicals haar krachten blijkt te putten uit haar dagelijkse gebeden.

Men heeft soms de indruk dat men ze ziet liegen. Een ander kandidaat zoals Donald Duck….sorry Donald Trump, blijkt dan weer op iedereen verzot te zijn en verklaart dagelijks zijn liefdegevoelens. “I love the people of Louisiana!”. In Florida “I love you Floridians!” Idaho was een uitzondering: daar werden de aardappelen vermeld: “People of Idaho ‘I love your famous patatoes’!”

cjones02252016Indien ik morgen door Vlaanderen zou trekken tijdens een verkiezingscampagne voor het Vlaams Belang en  op maandag tijdens een toespraak in Gent zou verklaren dat ik de Gentenaars “graag zie” en de volgende dag in Hasselt hetzelfde zou herhalen en een derde dag in Mechelen zou zeggen dat ze bij mij steeds in de hoogste schuif hebben gelegen zouden de Vlaamse potentiële kiezers me seniel of zot verklaren.
Maar in het land van Uncle Sam gaat het er allemaal in als koek en is het een fluitje van een cent om dergelijke nonsens te vertellen.

Indien we een restaurant zouden bezitten en wegens ziekte de leiding gedurende een bepaalde tijd aan iemand anders zouden moeten toevertrouwen zouden we ons met de meeste van die Amerikaanse kandidaten zeer ongerust voelen. Laat staan hen de verantwoordelijkheid te geven van het machtigste land van de hele Wereld. Het is niet te geloven welke onzin ik de laatste weken tijdens die debatten heb gehoord.

Bovendien blijkt de waarschijnlijke winner bij de Republikeinen, Trump, door de partijleiders te worden gehaat en hopen deze laatsten dat hij de volstrekte meerderheid nog niet zal gehaald hebben voor de conventie.
Men zou er dan aan denken om nog een andere kandidaat voor te stellen.
Dit zou volgens ons als gevolg hebben dat Trump als onafhankelijke zou opkomen met als gevolg een totale en dodelijke ineenstorting van de Republikeinse partij. Aan deze vorm van zelfvernieling geloven we niet en volgens ons zal het een tweestrijd worden tussen Trump en Clinton.

Indien we de politiek correcte Amerikaanse media mogen geloven maakt Trump dan geen enkele kans.

Maar deze fantast heeft al voor meer verrassingen gezorgd. Enkele “oneliners” enerzijds en enkele pijnlijke onthullingen uit het verleden anderzijds zouden wel eens Hillary onverwacht in de touwen kunnen krijgen.

Of we dan in de toekomst in reuze letters de naam TRUMP op de gevels van het Witte huis of het Capitool zullen zien verschijnen weten we niet.
Misschien komt zijn naam wel op het groene Dollarbiljet, dat dan beslist de toekomst zal ingaan als de Amerikaanse Trump!!!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Ted Cruz campagnefilmpje over de Hillary-gate