Men zegge het voort

Aankondiging FreddyOVERHEDEN MOETEN ALLE ZINLOZE UITGAVEN AFSCHAFFEN!

In de loop der jaren heeft de overheid allerlei instellingen in het leven geroepen waarvan na een zekere tijd blijkt dat ze wel enorm véél geld kosten maar dikwijls weinig of geen nut hebben voor de grote meerderheid van de belastingbetalers. Het is dus tijd dat een hele reeks van die vrijwel nutteloze instellingen wordt afgeschaft.

Eén voorbeeld van zo een instelling is het zogenaamde “Planbureau”.
Vandaag lezen we in de pers wat het Planbureau denkt over de in omloop zijnde bedrijfswagens in ons land. Volgens het Planbureau rijden de gebruikers van zo een bedrijfswagen ongeveer 6000 km méér met die wagens omdat ze niet van hen maar van hun werkgever zijn. Steunende op deze vaststelling maakt het Planbureau dan allerlei berekeningen waaruit zou blijken dat dit systeem aan de overheid 3 tot 5 miljard kost aan fiscale aftrekken en bovendien aanleiding geeft tot de aanschaf van duurdere wagens, méér wagens per gezin, méér verplaatsingen voor werk en privé en dus méér congestie en luchtverontreiniging. Volgens ditzelfde Planbureau geeft dit een extra maatschappelijke kost van 905 miljoen. Na het lezen van deze nonsens springt Groen onmiddellijk op de kar en vraagt aan de regering om direct werk te maken van het zogenaamde mobiliteitsbudget.

Wij hebben zelden dergelijke nonsens van het Planbureau gelezen en stellen ons enkele vragen.
In de veronderstelling dat ondergetekende met een bedrijfswagen rondrijdt stel ik me de vraag welke snuggere medewerker van het Planbureau mij kan vertellen hoe hij aan die 6000 km is geraakt waarvan hij meent dat ik die nu per jaar méér zou afleggen dan indien ik met een eigen wagen zou rondrijden?  Dit zijn allemaal zinloze veronderstellingen die aanleiding geven tot eveneens totaal idiote resultaten en waarbij we alleen kunnen vaststellen dat het overheidsgeld dat naar dergelijke studies gaat als volledig verbrast kunnen beschouwd worden.

Kunnen die snuggere verbrassers van belastinggelden mij vertellen over hoeveel wagens het gaat? Volgens de pers gaat het hier over 400.000 tot 700.000 wagens NAARGELANG DE BRON!!  Indien men het op 300.000 wagens na niet weet is dit het beste voorbeeld van het totaal zinloze van die zogenaamde ‘studie’.

Enkele vragen?
Hoeveel arbeiders en bedienden verdienen hun brood met het bouwen van al die wagens?
Hoeveel BTW heeft de overheid ontvangen op al de facturen van die wagens?
Hoeveel accijns heeft de staat binnengerijfd op de wegenbelasting van deze voertuigen? Welke gigantische sommen werden aan de schatkist gestort als accijns op het totale jaarverbruik van die bedrijfswagens? En hoeveel BTW op de verzekeringscontracten? En op de herstellingen? En op de aangekochte banden? Wat een enorm bedrag aan uitgespaarde tijd heeft men berekend omdat men zich anders met het openbaar vervoer zou verplaatsen enz.enz. Het hele planbureau is totaal onbekwaam om een JUIST antwoord te geven op enkele simpele vragen van iemand met een minimum aan BOERENVERSTAND!

Daarom geven we een gouden raad aan onze huidige regering. Schaf onmiddellijk dat hele Planbureau af en bespaar deze uitgaven ten voordele van de belastingbetaler. En studeer enkele weken en tracht nog een reeks soortgelijke en nutteloze instellingen  de zogenaamde PINK SLIP te geven!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

4 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Je bent nog iets vergeten Freddy . Ik denk dat ge onder “nutteloze uitgaven” gerust heel dat koningsgedoe met al zijn even nutteloze “voortkomelingen” moogt bijrekenen . Wat in godsnaam betekenen al die….. (een reeks lelijke woorden niet voor publicatie vatbaar) … een meerwaarde in de maatschappij ?

 2. Ik ben het zowat volledig mee eens met Mr. Van Gaever, Freddy voor de vrienden, en zal maar niet omschrijven hoe hard ik vloekte en ketterde toen ik die flagrante leugens (voor de zoveelste keer) hoorde: nu over de bedrijfswagens.
  Het is duidelijk dat dit weer eens een “onderzoek” is met een op voorhand beslist resultaat, in opdracht van de bloedzuigers in de regering.
  Wat mij nog razender maakt is de dat ALLE pers dit “nieuws” klakkeloos overneemt zonder ook maar enige kritische bedenking.
  Dit is nog maar eens een stapje dichterbij hoger belasting.

  p.s.: ik beschik niet over een bedrijfswagen

 3. In de Preussische Allgemeine – Interview mit Peter Boehringer über die aktuellen Pläne zur Bargeldbeschränkung, komt duidelijk aan bod wat de belastingbetaler en spaarder nog te wachten staat.

  In het artikel handelt het over Duitsland maar banken en EU politici kennen geen grenzen, zelfs geen buitengrenzen.

  Böhringer verklaart dat er een doelgerichte campagne voor een toekomst zonder baar geld loopt.
  Zowel de politiek als de met hen collaborerende Groot Banken hebben wederzijdse interessen. De belangrijkste interesse daarbij is de gemeenschappelijke aan de intussen nog met ‘bijzondere’ middelen verdere verlenging van de globale toename van de schuldwaanzin met vals kredietgeld.
  Daarom wordt nu het spel met de negatieve rente opgedrongen. Het is geen toeval dat de partijen die de staat dragen, CDU en SPD, de diep in de schulden zittende BRD samen met andere Blokpartijen en de voorzitters van de systeembanken heftig en bijna paniekerig de snelle invoering van de gemeenschap zonder bar geld vorderen. De voorgeslagen maatregelen om de 200 en 500 euro biljetten af te schaffen, wijzen vandaag al naar de richting van het totaal verbod.

  De achtergrond is vlug verklaard: burgers die bar geld bezitten ontlopen de negatieve intrest op hun spaarrekeningen. Ondernemingen ondergaan momenteel die negatieve interest al, de kleine bankenklant volgt. Zonder enige inspraak wordt de negatieve rente van zijn rekening afgeboekt. Een strafbelasting voor spaarders.
  Momenteel kan je nog wat bar geld opnemen om die maatregelen voor te zijn, lang zal het niet meer duren.

  Na die maatregelen volgt bijna met zekerheid de crash.

 4. Het is hem uiteindelijk maar om 1 ding te doen, de poen!!! Om nog maar eens “wettelijk” de gezonde bedrijven kunnen uit te wringen.

Reacties zijn gesloten.