Men zegge het voort

Aankondiging FreddyLaten we drie, totaal willekeurig gekozen, huismoeders aan het hoofd van de N.M.B.S. benoemen !

Ik dacht dat dit een goede beslissing zou zijn en wel om volgende redenen. Al diegenen die tot nu toe aan het hoofd van deze onderneming hebben gestaan hebben gefaald. Allemaal verbrasten ze miljarden belastinggelden en trokken zelf gedurende
lange tijd onverantwoorde vergoedingen. Om dit te begrijpen moet men even zijn gezond boerenverstand gebruiken.

De beste budgetbeheerders van ons land zijn onze miljoenen huismoeders of -vaders die het familiebudget beheren. Er zijn natuurlijk steeds enkele uitzonderingen maar doorgaans slagen onze families er in om iedere maand de eindjes aan elkaar te knopen. Zinloze uitgaven worden steeds gemeden.

Wanneer men het geluk heeft het wat “breder” te kunnen doen, zoals bij vele zelfstandigen het geval is, komen  soms de eerste tekenen van zinloze verspilling aan de oppervlakte.
Men mag hier nog niet van “verbrassing” spreken. We denken zo b.v. aan de bakkers of beenhouwers die plots menen hun naam te moeten  zien prijken op een groot bord naast het plaatselijke voetbalveld. Iedereen weet, behalve blijkbaar de gulle gever zelf, dat er door dit bord geen brood of geen worst méér zal verkocht worden maar meestal maakt de familie daar geen misbaar over.

Bij grotere vermogens  stelt men regelmatig vast dat die vormen van idiote uitgaven steeds grotere vormen aannemen. In deze reeks spelen de grote ego-trippers waarvan men de namen verbonden weet bij topclubs uit de sportwereld. Of het nu voetbal-,  wieler- of autosport is doet weinig ter zake. Hierbij gaan regelmatig “grote namen” in de fout door véél meer beginnen te sponsoren dan ze bezitten met een fataal gevolg. Zo heeft Jean Pierre Van Rossum, om er één te noemen, reeds vele broertjes gekregen.

Maar uiteindelijk spelen al deze mensen nog meestal met “eigen centen”.

Waar het echter meestal helemaal verkeerd gaat is wanneer de verantwoordelijken niet met hun eigen centen spelen maar met die van anderen. De beste voorbeelden op dit gebied zijn te vinden in de middens van beroepspolitiekers en hun vrienden. Zij zijn “baas” over een reeks overheidsondernemingen en aangezien het toch “hun geld” niet is laten ze regelmatig de grootste misbruiken toe. We herinneren ons nog een stewardess van het vroegere  SABENA die bijna maandelijks met haar moeder, en natuurlijk volledig gratis, naar New York of een andere wereldstad vloog  om een weekendje te gaan winkelen. Meestal mochten ze dan nog in “first class” gaan zitten. En als de toenmalige vakbondsopruier Michel Boels een zoveelste staking uitriep stond ze op de eerste rij! Aan dergelijke misbruiken kwam een einde toen SABENA als een kaartenhuisje implodeerde.

Maar blijkbaar hebben de vakbondsleiders en de beroepspolitiekers nog onvoldoende hun les geleerd. Ook vandaag zijn er nog staatsondernemingen waar de misbruiken als etterbuilen uitsteken.  In de loop van de voorbije jaren hebben de directies en de vakbonden van de N.M.B.S. totaal onverantwoorde overeenkomsten gesloten. We gaan de lijst niet opnoemen van schandalige misbruiken maar die zijn er inmiddels in grote getallen. Honderden vrijgestelden die nooit meer hoeven te werken maar zich alleen amuseren om de boel regelmatig op stelten te zetten; misbruiken op gebied van verlofdagen, volledig vrij verkeer voor alle gezinsleden, extra dit en extra dat. Er komt geen einde aan een reeks voordelen waarvan arbeiders bij privé-ondernemingen zouden gaan dromen! En juist zoals vroeger bij SABENA is het nog niet genoeg en wil men voor de zoveelste maal opnieuw gaan staken.

Aan de beroepspolitiekers zeg ik: STOP DAAR NU MEE! Wees nu eens moedig en laat die bende vernielers nu niet meer toe hun misdadig werk verder te zetten. Doe zoals jaren geleden president Ronald Reagan deed met de duizenden verkeersleiders die staking na staking méér extra voordelen eisten en zet ze voor een voldongen feit. Indien U opnieuw staakt bent U uw betrekking kwijt. Zo simpel is het.  President Reagan zette duizenden verkeersleiders op de keien die er daarna , maar jammer voor hen te laat, veel spijt van hadden. Anderen namen hun plaatsen in en nooit heeft men nog van een staking van verkeersleiders in de VSA gehoord.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Nvdr: Wij voegen de b.g. verklaring van Ronald Reagan aan de verkeersleiders bij. Historische woorden:

1 gedachte op “Men zegge het voort

Reacties zijn gesloten.