Men zegge het voort

Aankondiging FreddyVlaanderen wereldkampioen in “ontvlaanderen” !

Ik heb tijdens mijn leven het grote geluk gehad veel te kunnen reizen. Het feit van tijdens mijn loopbaan meestal transportbedrijven te hebben geleid is daar natuurlijk niet vreemd aan.

Hou ouder ik wordt hoe meer drang ik voel om nog eens naar het ene of andere land te trekken. Hetzij zakelijk, hetzij voor mijn plezier, maar iedere maand ben ik op reis.

Wat me nu steeds meer en meer opvalt is dat er geen enkele stad of streek op aarde is, en die ik opnieuw eens bezoek, die gedurende de laatste 40 of 50 jaar zo sterk is veranderd als Antwerpen of Vlaanderen op gebied van bevolking en tradities.

Van Peking tot Montenegro of van Atlanta tot Alesund steeds stel ik vast dat de autochtone bevolking nog steeds de overgrote meerderheid uitmaakt en er niet veel veranderd is op gebied van plaatselijke gewoonten en gebruiken.

Nergens stel ik vast dat men de deuren wagenwijd heeft opengezet zoals in ons land om steeds meer vreemdelingen binnen te laten enerzijds en er dan bovendien nog voor te zorgen dat het op onze kosten is anderzijds.

Onze beroepspolitiekers hebben er de laatste tientallen jaren voor gezorgd dat de inmenging in onze eigen normen, gewoonten, waarden en tradities door een steeds groter wordende en steeds méér eisende groep vreemdelingen steeds toenam. Ik heb nooit iets tegen vreemdelingen gehad en wens ze nog steeds welkom indien ze zich uiteraard willen aanpassen aan onze levenswijze, aan onze taal, aan onze gewoonten, tradities en gebruiken.

Maar hier stelt zich nu juist ons enorm en steeds groeiend probleem. De immigranten van 40 en 50 jaar geleden kwamen naar onze streken om te werken en ze pasten zich aan. De kleinkinderen van de Italiaanse en Portugese mijnwerkers van weleer spreken vandaag onze taal en zijn Vlamingen onze de Vlamingen geworden.

Zo trokken bijna een eeuw geleden honderdduizenden Vlamingen naar de VSA met de hoop er een nieuw bestaan te kunnen opbouwen. Ze deden dit met veel succes  maar pasten zich aan. Vandaag onderscheiden hun kinderen en kleinkinderen zich in niets meer van de traditionele Amerikaan.

Maar de tienduizenden moslims die men de laatste jaren heeft toegelaten hebben een totaal andere zienswijze als het over aanpassen, werken of het gewone leven gaat.

Wanneer men nagaat waarvoor al dat belastinggeld dat aan hen, gedurende de laatste tien jaar b.v., heeft gediend dan kan men alleen nog maar van verbrassing spreken.

Op straat zien we steeds meer gesluierde vrouwen. We horen meer en meer, voor ons onbegrijpelijke talen. We stellen vast dat steeds meer opschriften op winkelramen in het Arabisch zijn. Een groot aantal blijkt geen werkgever maar alleen een geldgever te hebben en de rol van die laatste wordt gespeeld door een steeds krimpende groep werkende Vlamingen. Deze nefaste evolutie die ons vroeg of laat de chaos brengt moet stoppen. De politiekers die voor deze onbegrijpelijke toestanden hebben gezorgd moeten  verantwoordelijk gesteld worden voor deze moedwillige vorm van geldverbrassing. Als een Vlaming naar Dubai of Saoudi Arabië zou trekken en dezelfde rechten zou opeisen die  wij hier aan hun geloofsbroeders geven mogen ze blij zijn als ze alleen maar worden uitgelachen en niet in de gevangenis gestopt worden.

Nooit hebben onze politiekers reciprociteit geëist. Solidariteit in één richting is naïviteit en niets anders.

Onze politiek correcte pers gaat nu zelfs zover om een steeds stijgende ramp als een zegen voor onze bevolking voor te stellen. “200 NIEUWE ARBEIDSPLAATSEN” titelde over enkele dagen de “Gazet Van Antwerpen” op de frontpagina! Dit zou goed nieuws kunnen zijn ware het niet dat uit de tekst blijkt dat het over het aanwerven van nieuwe ambtenaren gaat in verband met het toenemende aantal asielaanvragen!

“Privé sector mag deelnemen aan grote overheidsaanbesteding!” schrijft diezelfde politiek correcte  krant. Joepie!! Maar het gaat hier om  huisvesting aan te bieden voor niet minder dan 10.000 nieuwe asielzoekers die men eerstdaags wil toelaten! Met gaat dus steeds méér geld verbrassen en verkoopt dit aan de bevolking als “goed nieuws”!!                         Het is bijna hetzelfde als een malafide doctor die een nieuw ontdekte kanker bij zijn patiënt als “heuglijk nieuws ” wil verkopen. 

Waar zijn de dag van vandaag nog voldoende Vlamingen te vinden om te trachten deze nefaste evolutie te stoppen? Het onmenselijk onverdoofd slachten neemt uitbreiding, de overheid zorgt voor het steeds verder oprukken van” halal” voeding. Zelfs niet moslims worden nu reeds in onze scholen en gevangenissen verplicht zich ” aan te passen”!

Over enkele maanden kunnen we terug Sinterklaas verwachten. De kans is echter groot dat hij zal verschijnen met een kruisloze mijter en of zijn medewerker Piet nog “zwart” zal zien valt te betwijfelen. We kunnen nog maar alleen een oproep doen aan alle Vlamingen om alles in het werk te stellen in de nabije toekomst opdat deze vernietiging van ons eigen volk in een verre toekomst niet zal gebeuren! Vlamingen hebben nu de laatste jaren reeds genoeg geslikt en voldoende toegevingen gedaan. Er moet een einde komen aan de steeds nieuwe vormen van vernedering. Graag herhalen we de woorden van oud premier Van den Boeynants: “trop c’est trop” !!

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever


 

4 gedachten over “Men zegge het voort

 1. Beste Freddy,
  Wat kan je hier op zeggen? Enkel dat je overschot van gelijk hebt. De laatste weken hebben mijn echtgenote en ik regelmatig tram 3 genomen van Carrefour Schoten tot De Groenplaats en terug. Wat wij allemaal al gezien hebben je kan er bijna een boek over schrijven, wat zeg ik, een trilogie. Rondlopen in Antwerpen maakt de teleurstelling enkel maar groter. Wij gaan naar Antwerpen, doen ons ding, en maken dat we terug weg zijn. In de jaren +/-1960 sleurden mijn grootouders mij wekelijks te voet door Antwerpen. Van de Kerkstraat tot aan het Steen en terug. Alle mogelijk zijstraten werden om beurten aangedaan, geen verval,gesluierde dames, of fez dragende heren. Nu heb ik telkens na onze “uitstap” het gevoel alsof ik in een vreemde stad, in het eerste het beste noord-Afrikaanse land heb rondgelopen. Voor een volgende “uitstap” moet ik dan weer al mijn moed bij elkaar pakken, wetende dat het er zeker niet op verbeterd is, of beter zal worden.En dit met dank aan de (sinds jaren) regerende politieke maffia.

  • Walter, je haalt de woorden uit onze mond. En het maakt ons niet alleen opstandig maar ook heel erg triest.

  • Gelijk heb je, alleen zit je verkeerd met die fez. In het Ottomaanse rijk was het een verplichting om dat ding op je hoofd te zetten De ataturk heeft het in 1925 verboden. Dat verbod geldt tot op vandaag, tenzij Erdogan het terug in voege brengt.
   Neemt niet weg dat die ‘medelanders’ zich sieren met een soort van pots.

 2. Ik heb 40 jaar in Brussel gewerkt en nam steeds het openbaar vervoer.
  Ik was dus een “bevoorrechte getuige” van de multiculturele rijkdom, en heb dit ook aan de lijve mogen ondervinden!! Niemand moet mij dan ook “sprookjes” over Brussel komen vertellen!!!
  Ik kom ook regelmatig in Antwerpen. Ik zie wat er te zien is, en binnen enkele jaren zal Antwerpen dan ook eindigen zoals Brussel. Leuven is ten andere niet veel beter.
  Enkele maanden geleden bezocht mijn geboortedorp op ongeveer 20km van Brussel. Ik was er ruim 25 jaar niet meer geweest. Ik verschoot mij een bult!!
  Tot in het kleinste en meest verloren “gat” worden we geconfronteerd met de “multiculturele rijkdom”.. met alle ellende van dien, maar in mei 2014 heeft het overgrote deel van de bevolking daar voor gestemd.
  Men moet toch geen “genie à la Einstein” zijn om te zien wat er te zien valt, en waar dit gaat eindigen.(=der Untergang).
  In tal van reacties werd al verwezen naar deze in feite “collectieve zelfmoord”.
  Onze voorouders moeten zich elke dag in hun graf omdraaien. Ten koste van enorme inspanningen en opofferingen hebben ze opgebouwd waarvan we nu immers de vruchten van plukken..!!
  Dagelijks moeten we dan vaststellen dat er enorme inspanningen worden geleverd om het werk van onze voorouders te vernielen.
  Hier is maar één woord voor=misdadig!!

Reacties zijn gesloten.