Men zegge het voort

Aankondiging FreddyAan die man zijn meer en meer kosten!!  Wat wil hij feitelijk bereiken?

Vorige week schreven we het niet te kunnen begrijpen dat de grote baas van het Katholiek onderwijs uitbazuinde dat hij méér moslimleraars in het Katholiek onderwijs wenste.
Slechts één week later lezen we heden op teletekst dat deze Lieven Boeve, want dit is de naam van deze nieuwe religieuze krachtpatser, een oproep doet om het hoofddoekenverbod in het Katholiek onderwijs af te schaffen. Wat is er in ons land in het algemeen en in het Katholiek onderwijs in het bijzonder nu toch aan de hand? Wat is het uiteindelijke doel dat deze man wil bereiken?

Mogen we ons eerstdaags verwachten aan een oproep van deze zelfde man om in de toekomst de leerlingen van Katholieke scholen toe te laten om openlijk hun sympathie voor IS te betuigen? Of erger nog om te beloven geen sancties te zullen nemen tegen leerlingen die met een lang mes of een kalasjnikov op de schoolbanken plaats nemen!

Wie heeft er nu nog inspraak bij het Katholiek onderwijs? Zou het nu mogelijk zijn dat reeds de meerderheid van onze Vlaamse ouders die hun kinderen aan een Katholieke school toevertrouwen de mening van Lieven Boeve genegen zijn en méér moslimleraars en hoofddoeken op school wensen? We denken van niet. We menen echter dat er in ons land meer en meer organisaties en politieke partijen in handen komen van een kleine minderheid die hun mening aan de grote meerderheid willen opdringen en als zodanig een soort vergif aan het worden zijn voor ons volk en onze democratie. Het feit dat zelfs de grote baas van het katholiek onderwijs nu week na week een knieval doet voor de islam toont duidelijk aan dat we op weg zijn om in de nabije toekomst onze fierheid, onze eigenheid, onze cultuur, kortom al wat Vlaanderen betekende, aan het verkwanselen zijn. Het is hoog tijd aan het worden om aan individuen van het slag van Boeve duidelijk te maken dat grenzen worden overschreden en het zo niet verder kan en mag.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

Voor video’s over hoofddoeken op school ga naar De Redactie

1 gedachte op “Men zegge het voort

  1. Er wordt wel veel over deze zaak geschreven en geroepen maar ik heb tot op heden nog niemand van het katholiek onderwijs of van de kerkelijke overheid gehoord om deze man op zijn plaats te zetten. Wie heeft die man eigenlijk op deze functie gekatapulteerd?
    Wie begint er met een protestactie op het net?

Reacties zijn gesloten.