Men zegge het voort

Aankondiging FreddyLaten we ze gewoon verder betalen!

Indien wij iets in dit apenland zouden te zeggen hebben zou onze eerste beslissing er in bestaan om aan alle verkozen beroepspolitiekers te beloven hun wedde correct te zullen blijven uitbetalen tot het einde van hun mandaat  maar op voorwaarde dat ze helemaal niets meer doen, geen enkele wet meer stemmen of geen enkele beslissing meer zullen nemen.

Deze beslissing zou een zegen zijn voor de meerderheid van de bevolking en fortuinen besparen. Nu moeten we hen ook betalen maar bovendien laten we hen toe ondoordachte beslissingen te nemen; zinloze wetten te stemmen en fortuinen te verbrassen.

Nemen we nu eens als voorbeeld de elektriciteitssector. Jaren geleden wilden de verantwoordelijken van deze sector een nieuwe en performante nucleaire centrale gaan bouwen. Nooit liet iemand door de nucleaire energie het leven in dit land, hetgeen niet kan gezegd worden van de sector van de zogenaamde “groene energie”. Bij het bouwen van de honderden windmolens en bij het aanleggen van de zonnedaken vielen er reeds meerdere slachtoffers te betreuren. Deze nieuwe centrale zou van de nieuwe generatie zijn en ons land totaal onafhankelijk hebben gemaakt van het buitenland voor wat de energievoorziening van elektriciteit betrof. Bovendien konden we nog wat verdienen aan het verkopen van overtollige energie.

Maar om de “groenen” te plezieren besliste men, juist zoals in Duitsland, om de nucleaire sector op termijn dood te knijpen en fortuinen te gaan verbrassen om, rap rap en zonder verder nadenken, de groene energie productie te gaan aanmoedigen en versnellen door het beloven van waanzinnige subsidies. Al die fortuinen belastinggeld werden nu zinloos weggesmeten en voor de bouwers van de groene energieproductie van het eerste uur zal de belastingbetaler nog jaren moeten afdokken om de waanzinnige beloften van 20 jaar subsidie te kunnen honoreren. Zakenlui zoals Fernand Huts, die onmiddellijk had begrepen dat hij snel moest profiteren van deze idiote belofte, kunnen nu iedere maand het geld tellen. En tot wat hebben deze verbraste fortuinen nu gediend?

1. Iedereen weet dat bij een nieuwe uitvinding jaar na jaar verbeteringen komen en bovendien de prijzen van het eerste uur snel beginnen te dalen.
Door op een artficiële wijze honderden windmolens en vierkante kilometers zonnedaken te subsidëeren zitten we opgescheept met een nu reeds voorbijgestreefde infrastructuur op dit gebied. Men kan vandaag veel goedkopere zonnepanelen kopen die bovendien veel performanter zijn dan wat er enkele jaren geleden voor werd betaald. Maar de overheid wou alles versnellen met een dramatisch triest resulaat.

2, Licht heeft men meestal nodig als het donker is maar de zonnepanelen zorgen alleen voor energie als de zon schijnt. Bovendien is de opslagcapaciteit via batterijen nog steeds zeer beperkt en is de bijdrage van de zonnepanelen aan ons bevoorradingsprobleem nog steeds te verwaarlozen.

3. De elektriciteitsproductie van windmolens is zeer onstabiel en kost handenvol geld aan transport. Het vergt een hele infrastruktuur om al deze honderden productieplaatsen te verbinden en bovendien schept de grote onregelmatigheid van de productie allerhande andere problemen. Ook dragen deze windmolens de dag van vandaag relatief weinig bij om ons probleem op te lossen.

4. Het bouwen van die honderden molens en de vierkante kilometers zonnepanelen hebben het natuurlijk uitzicht van onze steden, gemeenten en landerijen deerlijk verminkt en dit voor een relatief miserabel resultaat.

5. Al die tussenkomsten van de beroepspolitiekers hebben er voor gezorgd dat men vandaag reeds durft spreken van belangrijke mogelijke tekorten in de nabije toekomst.

De wijze waarop onze politiekers dit probleem hebben aangepakt getuigt van totale onkunde en amateurisme. Een degelijke krant zoals de Frankfurter Allgemeine publiceerde vorige zondag een pagina groot interview met Prof. Tol, econoom en klimaatspecialist. Deze deskundige verklaart onomwonden dat Duitsland de bal volledig heeft misgeslagen. De fortuinen die tot nu toe aan de zogenaamde “groene energie” werden gespendeerd hadden veel nuttiger voor andere zaken kunnen gebruikt worden. Voor windmolens en zonnepanelen moet men nog jaren sturen opdat deze werkelijk nuttig en rendabel zouden zijn. In afwachting kan men moeilijk verder zonder nucleaire energie enz. Hij meent dat Duitsland op energiegebied een schertsfiguur heeft geslagen.

We weten niet of onze beroepspolitiekers de Frankfurter Allegemeine lezen maar indien dit wel zou zijn zullen ze duidelijk begrepen hebben dat al wat ze tot nu toe op dat gebied hebben beslist zinloos was, niets dan nefaste resultaten heeft opgeleverd, het bestaande probleem groter heeft gemaakt en dat daarvoor dan nog fortuinen werden verbrast.

Men zegge het voort,

Freddy Van Gaever

4 gedachten over “Men zegge het voort

 1. De zoveelste Belgenmop is een feit…Wij moeten dus niet alleen onze gevangenen onderbrengen in het buitenland (Breda), onze criminelen laten oppakken door de buurlanden (Mehdi Nemmouche), en onze aanklachten wegens witteboordcriminaliteit laten indienen door andere landen (Fortis, L&H), maar nu dus ook onze stroom kopen over de grens. Maar wij denken wel dat wij een hoog IQ hebben als ieder ander.

 2. We worden hier opnieuw geconfronteerd met de NWO die via Agenda 21 van UNO, het westen saboteert. Men maakt hier dan ook misbruik van de zo gezegde klimaatopwarming, om maatregelen door te drukken die er op gericht zijn het Westen(=EUSSR+USA) te desindustrialiseren, en op energie gebied volledig afhankelijk te maken van het buitenland cfr het gehanteerde principe van de “inter-dependence”.
  Recent werd over deze verborgen agenda een studie gepubliceerd in de USA, zie bruggetje.
  Freddy, als USA kenner, zal dit op zijn juiste waarde kunnen inschatten.

  http://new.euro-med.dk/20140817-klimaumwelt-ii-us-senats-bericht-illuminaten-milliardarklub-kaufte-umwelt-schutzer-und-obama-regierung-fur-grunen-kommunismus.php

 3. Kernenergie onbegrijpelijk
  16 augustus 2014

  N-VA Wil ENL Kerncentrale’s bijbouwen, Zo had N-VA Kamerlid Bert Wollants Zaterdagavond op VTM Nieuws opnieuw Verklaard. Aan de vooravond van de Federale formatie-onderhandelingen is zegt ENL opmerkelijk statement. “Op Welke Planeet Leeft de N-VA? Hebben ZE Dan niet gemerkt DAT 3 kernreactoren omwille van veiligheidsproblemen stilgelegd franchise? Kernenergie Is Het Probleem VOOR our bevoorrading, niet de solution”, reageert Groen-fractieleider Kristof Calvo Zaterdagavond.
  “”””””tekstje overgenomen van Groen die vraagt bovendien nog vraagt “help ons verder groeien” waarbij die opgeschoten jongeman , die amper alleen kan gaan pissen en die luistert naar de naam “Kristof zich” afvraagt op welke planeet we leven . Ik vraag me dat ook af . Ik heb geen probleem met de planeet wel met de mensen die daarop leven en zeker met die groene kikkers . Ik kan maar niet begrijpen dat ze heel dat groen boeltje niet van rechtwege verbieden . Die partij heeft enkel nut voor de statistieken om te weten hoeveel idioten er rondlopen. Ik kan je verzekeren , een tijdje geleden viel bij ons , waar ik woon in Thailand ,de stroom uit voor enkele uren. Het was geen lachertje . Ik hoop dat die broekvent Calvo het eens mag meemaken . Bende groen rode onnozelaars maar hoe dan ook we moeten ook leren samenleven met de meest zwakken en idioten in de maatschappij

Reacties zijn gesloten.