5 gedachten over “Meldpunt fopracisme

  1. Ik herinner me nog zeer goed “negerinnentetten ” dat waren koekjes in de vorm van een borst , gevuld met witte crème en omgeven met een laagje chocolade Dat was in de tijd van de “koloniale loterij” en waar ge vrijwel in iedere winkel die colletebus zag staan in de vorm van een negertje die knikkebolde (niet te verwarren met Van Brempt , heeft er totaal niets mee te maken !) telkens als je in de gleuf een muntstuk deponeerde . Nu noemen ze dat racisme , behalve het “geven” en als ze het niet krijgen dan pakken ze het gewoon.

    • De originele spaarpotjes zijn nu gegeerd door verzamelaars. Er werden namaak gipsen figuren gemaakt, maar die zijn niets waard. Zoals dat in het algemeen het geval is: het origineel is beter.

      • Uitgenomen voor de Vlaamse kiezer die vond het originele (Vlaams Belang ) minder goed dan het afkooksel dat de NVA is

  2. Merkwaardig toch dat voor veel bekende en minder bekende vrouwen een zwarte vent of een zwart kind idd het summum van geluk is. Kim Gevaert of Madonna bv, die daarna ook nog eens een school probeerde te stichten in Afrika, waarbij ze door de onvermijdelijke corruptie haar investering zag verdampen. Hoe beroemder hoe naiever zullen we maar zeggen.

Reacties zijn gesloten.