Medeleven wordt politiek correct ingeslikt

Afbeeldingsresultaat voor tears syriaBrazilië, Wit-Rusland, Spanje en Irak veroordeelden het geweld en betoonden hun medeleven met de verschrikking in Sweida.  De lijst met landen die zelfs een beleefdheidsfrase van medegevoel niet over hun lippen konden krijgen is langer.  Veel langer.  Geen “Je suis Swaida”.  Als de WH een video de wereld rondsturen met een geënsceneerde gifgasaanval en onbestaande slachtoffers is het kot te klein.  Nepnieuws krijgt wereldaandacht.

“Coverage of recent ISIS attacks shows Syrian civilians are only humanized when it serves a pro-intervention agenda”  … of hoe Syrische burgers pas als “mensen” in het nieuws komen als ze het excuus vormen van een militaire ingreep…

En de gebeurtenissen kunnen nog in een hogere dimensie geraken als de ISIS-terroristen hun voornemen uitvoeren.

Meer dan (naar verluidt intussen) 250 slachtoffers zijn niet genoeg om hun bloeddorst te stillen.  Nu dreigen ze de in Sweida ontvoerde vrouwen en kinderen levend in brand te steken.  Tenzij er losgeld betaald wordt.

Via een militaire bron werd vernomen dat de IS barbaren de families van de ontvoerde burgers een dag na het bloedbad tekstboodschappen via WhatsApp stuurden met hun eisen.

Verdere informatie ontbreekt.  De regering probeert te onderhandelen om hen vrij te krijgen.

Bij vorige ontvoeringen door ISIS, of het nu gaat om Koerden, christenen, Yezedi… werd dezelfde tactiek gebruikt: dreigen met de gruwelijkste folteringen… of erger.

Deze video net bij onze redactie ontvangen.  Het gaat niet langer om losgeld.  Assad moet gevangenen vrij laten en de strijd bij Yarmouk opgeven:

AlMasdarNews

Een voetnoot…