Martin Schulz verdacht van vriendjespolitiek

De kandidaat-voorzitter van de socialisten voor het hoogste ambt in de EU, Martin Schulz, wordt verdacht van vriendjespolitiek.  Hij zou kameraden aan hoge posten in de administratie van het EU-parlement geholpen hebben. 

De begrotingscommissie meent vastgesteld te hebben dat Schulz vijf van zijn medewerkers heeft laten benoemen tot algemeen directeur en directeur van de administratieve diensten van het EU-parlement.  Zo’n algemene directeur verdient meer dan 15.500 euro netto per maand.  Sociale bijdragen en belastingen bedragen slechts ca. 15.5%.

Martin Schulz: EU-Parlamentspräsident weist Vorwürfe zurück Foto:  picture alliance/dpa

Elke gelijkenis met gelijkaardige lichaamstaal is louter toevallig.
Foto: picture alliance/dpa

Schulz wijst deze aantijgingen categoriek van de hand.  Het zouden slechts tactische maneuvers van de christen-democraten zijn om de verkiezingen te beïnvloeden.

Socialisten, geld, macht en vriendjespolitiek.  We kunnen er ons iets bij voorstellen.

FT

Spiegel

 

5 gedachten over “Martin Schulz verdacht van vriendjespolitiek

  1. De brave man heeft ook zijn uiterlijk tegen: hij ziet er werkelijk uit als de baarlijke duivel. Daarmee vergeleken ziet zelfs Vandelanotte er uit als een braaf schaap.

  2. Neeje Neeje ,heeft niks te maken met een bepaalde verplichte groet indertijd die nogal erg persoonsverbonden was . Het was een fragment uit een speech van de Heer Schulds of Schulz . Hij zegde , ik was al “zo” groot en had nog geen vriendjes omdat ik een verwaande oneerlijke ambetanterik was. Ik wist alles ook veel beter en kon nooit mijn ongelijk toegeven . Door vooral dat laatste vond ik mijn gelijkgestemden bij de socialisten . Na wat kruipen en ellebogenwerk kreeg ik deze job . Nu heb ik enorm veel vrienden gekregen die slechts op een kleine wenk , mij zouden ronddragen in een draagstoel over de mensenmassa die ik manipuleer en zoveel mogelijk uitzuig samen met mijn Euro partners.

  3. Corruptie en hun zakken vullen zijn onlosmakelijk verbonden met die rode ratten.

Reacties zijn gesloten.