Marokkaanse waterputten in het vizier

Volgens enkele bij de redactie gekende bronnen zou Amnesty International een expertencommissie naar Marokko sturen om een onderzoek uit te voeren naar de veelal illegaal geboorde waterputten. De delegatie heeft een lange lijst van vermoedelijke overtredingen, zoals mogelijke aanzetting tot volkerenmoord, kindermishandeling, ontwrichting van de staat, sabotage van de plaatselijke landbouw én omkoping van de media. Tegelijkertijd wordt een onderzoek gestart in hoever Marokko in aanmerking komt voor EU-subsidies in het raam van de strijd tegen de opwarming van de aarde.

Tegen de marihuana-aanplantingen in “de getroffen regio” wil Amnesty Int’l geen actie ondernemen; het verklaarde zich “niet bevoegd” in deze materie.

De Marokkaanse regering is na de voorzet van Amnesty Int’l bereid om de niet vergunde waterputboringen onder de loep te nemen en voorziet de groepsaankoop van putdeksels.

https://atalayar.com/en/content/morocco-announces-revision-law-drilling-wells

1 gedachte op “Marokkaanse waterputten in het vizier

  1. Was er nu niet een broertje van El Kauokibi ,ook een gesubsidieerd ventje dat waterputten ging boren. In arme landjes

Reacties zijn gesloten.