Marion Van San waarschuwt voor schijnoplossingen

‘Hoe beter jongeren geïntegreerd zijn, des te makkelijker radicaliseren ze’

De onderzoekster Marion van San verschijnt vandaag voor de commissie Radicalisering in het Vlaams Parlement om haar visie op de Syrië-strijders te geven. In een opiniestuk in De Standaard zet ze zich af tegen de stelling dat jongeren die naar Syrië trekken vooral het slachtoffer zijn van een samenleving die hen niet accepteert.

‘Ook de Belgische gezinnen waaruit jongeren vertrokken zijn, zijn niet allemaal afkomstig uit de lagere klasse’, zegt Van San in het opiniestuk. ‘De jongeren die vertrokken zijn, zijn niet allemaal laaggeschoolden en gefrustreerden en voor de discriminatie waarvan zij het slachtoffer geweest zouden zijn, is op casusniveau meestal weinig empirisch bewijs te vinden.’  Lees verder…

Van San doorprikt islamtaboes

4 gedachten over “Marion Van San waarschuwt voor schijnoplossingen

  1. Wat een bullshit allemaal. Ze krijgen ALLES. Gratis, voor niks. Omdat het angstschijt voor hoe ze de maatschappij kunnen ontwrichten als er niet genoeg eieren onder hun smerig gat gelegd worden, de bestuurders dun over de lamme reet loopt.

  2. Met alle respect voor Marion . Ik heb ook een studie gemaakt over dat soort jongeren en heel mijn onderzoek duurde nog geen minuut . Arm , bemiddeld , geintegreerd of niet , slim of lomp , gefrustreerd of niet . Het heeft er allemaal geen “fluit” mee te maken . Iemand die zich aangetrokken voelt , sympathiseerd met een regime dat mensen kruisigd , onthoofd , massaal executeerd , te pletter gooit . Dat is gewoon krapuul , uitschot of zwaar crimineel gestoorden .Het zijn de echte mestkevers van de maatschappij (nietwaar mr . De Gucht ) die met alle middelen dienen uitgeroeid (groot gelijk Mr Tobback)
    Rene Van San

  3. Even verder gelezen. Dat ze volgens Marion van San willen “geaccepteerd” worden, is ook dikke zever. Dit tuig heeft schijt aan onze acceptatie.

  4. Iedereen heeft het gelezen . Het incidentje op het Atheneum in Anderlecht waarbij een rasgenoot door andere en zuivere rasgenoten in mekaar werd geslagen . Hun broeder weigerde een petitie te tekenen die het ontslag van de leraar eiste . Die leerkracht “”durfde”” voor een klas van getaande toekomstige pensioenredders beweren , dat het tekenen van een cartoon geen reden mag zijn , voor het doden van mensen ! Dat was een druppel die de exotische emmer deed overlopen , met alle gevolgen . Mijn bewondering en respect voor die witte raaf onder dat bruin klas- gevogelte. Dat krapuul kon van de directeur op geen begrip rekenen en vloog uit school . Hopelijk is hij op weg naar zijn grote voorbeelden in Syrie waar hij kans maakt op de jackpot , het paradijs van Allah . Het is natuurlijk ambetant , voor de rood groene broeders met hun beweringen over slachtoffers van racisme , onverdraagzaamheid , demonisering enz enz enz , daar bovenop de studie Van San , waarbij haar bewering dat ze moeten geaccepteerd worden ook al in duigen valt . Hoe kun je uitschot acccepteren , behalve een kleine minderheid die onderscheid kunnen maken tussen goed en kwaad

Reacties zijn gesloten.