Malawi dankt de Vlaamse belastingbetaler (4)

Goegezegd quote Zot zijn doet geen zeer

Wat hebben wij toch een groot hart, een dikke portemonnee, een wereldvisie…!!!

Naar aanleiding van een heropvoedingscursus voor mannen, besliste de Vlaamse regering in al haar wijsheid, de vrouwen in Malawi een steuntje in de rug te geven. Een serieuze steun van 500.000 euro. En om geen taalmisverstanden te creëren werd dit – obviously – in het Engels geuit en overgemaakt als “‘Promoting Inclusive and Progressive Land Governance for Sustainable Livelihoods’. Ook als u de taal van Shakespeare niet machtig bent, dan moeten u onmiddellijk – instantly – de woorden ‘inclusive, progressive en sustainable’ opvallen. Kortom: “onze” Vlaamse regering wil het “we-laten-niemand-achter, vooruitgangsaanmoedigend grondbeheer voor duurzame kostwinning” aanmoedigen opdat de Malawezen zich bewust zouden worden van de kadastrale verworvenheden zowel voor mannen als vrouwen. Van het derde geslacht is voorlopig geen sprake; daarvoor moeten we eerst nog cursussen organiseren.

En neen, de Malawese boerinnenbond is niet de ontvanger van een half miljoen Vlaamse belastinggelden. Het is nl. de CEPA (niet verwarren met de CEPA van de dokwerkers) een poco centrum voor milieu- en aanverwante problemen.

Er moet nog e.e.a. recht gezet worden. Alle vermoedens, beschuldigingen van corruptie in het Prachtland Malawi zijn volledig uit de lucht gegrepen. Dat de hoeveelheid toegekende maïs per inwoner gerantsoeneerd werd is niets minder dan een maatregel van het min. van gezondheid die bekommerd is om de zwaarlijvigheid en bijhorende fysische problemen.

Centre for Environmental Policy and Advocacy (CEPA): subsidie project ‘Promoting Inclusive and Progressive Land Governance for Sustainable Livelihoods’ Op voorstel van minister-president Jan Jambon
De Vlaamse Regering kent een subsidie toe van 500.000 euro aan het Centre for Environmental Policy and Advocacy (CEPA), voor het project ‘Promoting Inclusive and Progressive Land Governance for Sustainable Livelihoods’. Het project wil de bevolking in Malawi via bewustwordingscampagnes vertrouwd maken met de nieuwe landwetgeving, om zo de bevolking te informeren over haar landrechten en het cultureel aanvaardbaar te maken dat vrouwen ook land kunnen bezitten. De subsidie kadert in de uitvoering van de landenstrategienota ontwikkelingssamenwerking 2019-2023, afgesloten tussen Vlaanderen en Malawi.

http://www.vlaanderen.be/nl/vlaamse-regering/beslissingenvlaamseregering

Wij volgen de Vlaamse inzet in de wereld op de voet. Google “Golfbrekers, …. dankt de Vlaamse belastingbetaler” en u verneemt waar u in de toekomst met open armen zal ontvangen worden omwille van uw genereuze bijdragen.

2 gedachten over “Malawi dankt de Vlaamse belastingbetaler (4)

 1. Uw artikel over Malawi is het 4e over de gulle steun met ons belastingsgeld aan
  andere landen. Kan u de vorige nog eens opnoemen met het bedrag erbij? Ik
  herinner me Mozambique en de Mekongdelta..; En vergeet zeker niet wat de
  genaamde Somers aan zijn islamvrienden gaat cadeau doen (erkenning van
  geloofsgemeenschappen wordt dat eufemistisch genoemd!)

  • Vanaf de dag dat wij ons hierin verdiept hebben (13 okt.), gaat het om (volg bruggetjes):
   913.000 euro https://www.golfbrekers.be/mozambique-dankt-de-vlaamse-belastingbetaler/
   600.000 euro https://www.golfbrekers.be/mozambique-dankt-de-vlaamse-belastingbetaler/
   1.100.000 euro https://www.golfbrekers.be/de-mekong-commissie-dankt-de-vlaamse-belastingbetaler-3/
   en dan het laatst gepubliceerde 500.000 euro https://www.golfbrekers.be/malawi-dankt-de-vlaamse-belastingbetaler-4/

   Het gaat om véél meer. +We hebben slechts af en toe iets eruit gehaald. We zullen proberen te achterhalen wat er sinds het aantreden van Jambon I naar het buitenland versast werd.
   Straf dat niemand hier graten in ziet en dat de media zwijgen. Zullen ze ook blijven doen, vermits ze zelf geld toegeschoven kregen, opdat ze hun opdracht “vrij en neutraal nieuws verspreiden” naar behoren kunnen uitvoeren. Dit is het besluit van 13 nov.: “performantie”…

   996.000 euro strategische transformatiesteun aan DPG Media nv in Antwerpen
   13 november 2020 op voorstel van viceminister-president Hilde Crevits

   De Vlaamse Regering kent 996.000 euro strategische transformatiesteun toe aan DPG Media nv in Antwerpen. DPG Media is als onderdeel van de DPG Media Group nv actief in verschillende mediamarkten, zoals radio, tv, magazines, kranten, online services en mobile, met sterke mediamerken zoals VTM, Het Laatste Nieuws, Qmusic, Dag Allemaal, De Morgen, Humo, VTM Nieuws, enz. Om in de digitale wereld een rol te spelen, zal DPG Media een aantal investeringen implementeren met ingrijpende gevolgen. Dit moet toelaten het aanbod te laten evolueren om de organisatie de meest relevante lokale crossmediale speler te laten worden. DPG Media zal digitaal transformeren en maximale performantie nastreven door het herdenken van processen en het zoeken naar schaalvoordelen.

Reacties zijn gesloten.