“Make believe…”

U herinnert zich de beelden van de blonde zwangere vrouw die uit de gebombardeerde kraamkliniek in Marioepol gered werd. Gebombardeerd door de Russen! Gebombardeerd door de Russen???

Haar naam is Mariana Vishegirskaya en zij ontkent dat er een Russische luchtaanval plaats vond. Zij bevestigt de manipulatie door journalisten, m.n. AP. Hun origineel artikel vindt u hier. En zij voegt eraan toe dat Oekraïense soldaten het voedsel van de vrouwen in de kraamkliniek stalen. Zoals men via alternatieve bronnen (die aan de alziend censuuroog ontsnapt zijn) kon vernemen, werd het ziekenhuis gebruikt als basis voor het Oekraïense leger, resp. privé milities, zoals het Azov bataljon, een in oorlog frequent toegepaste tactiek zodat men nadien kan “bewijzen” dat burgerdoelwitten aangevallen werden.

En dit was niet de eerste, niet de enigste en zeker niet de laatste misleiding. We komen hier nog op terug.

2 gedachten over ““Make believe…”

  1. Ik denk dat vele Oekraieners bang zijn om de waarheid te vertellen want meer dan ooit is hun leven dan in gevaar. Als men de vrij gegeven cijfers(?) naleest dan is het opvallend hoe groot de verschillen zijn die de media ons geeft. Ook opvallend is het dat men ons vreselijke beelden toont van slachtoffers van de Russen maar in de meeste andere gevallen gedurende een oorlog censureert; Twee maten en twee gewichten ? Als er eenmaal een stop het vuren plaats grijpt (?) dan zal pas de rotzooi bekend geraken en zoals het in de vele oorlogen altijd gebeurt ; dan is de overwinnaar de goede en de verliezer de slechte. Trouwens ik zou wel eens willen weten waar alle zogenaamde geldelijke steunmaatregelen zullen naar toe gaan. Naar de gewone burger of de bouwbaronnen, de banken of de potentaten. Wie leeft zal zien

Reacties zijn gesloten.