Maak de bank veiliger…

… betaal de bankiers minder!

Als topbankiers minder bonussen uitgekeerd krijgen, dan nemen ze minder risico’s met het geld van hun klanten.
Uit een studie van de National University in Singapore in samenwerking met de Bank of Finland blijkt dat een beperking van hun bonussen ertoe leidt dat ze conservatiever beleggen en minder gokken met de spaarcenten van anderen.  Tot een vijfde kan de overmoed van de topverdieners met een salaris-bovengrens  verminderd worden.

De risicobeperking door verminderde salarissen van leidinggevende bankiers zou een doorsnee bank helpen de verhouding schuld/eigen vermogen van 25 tot 20 te verminderen, zo luidt de conclusie.  Een lucratieve overweging voor de banken: hoe kleiner de schulden, des te veiliger is het bedrijf.
De Amerikaanse investeringsbank Lehman Brothers had ongeveer een loonverhouding van 30:1.  Een jaar voor het faillissement kreeg hun grote baas nog een bonus van 22 miljoen dollar!   En toch schijnt men in de VS en in G.B. niet geneigd van het uitdelen van grote bonussen af te zien.  Men meent daar dat bankiers voorzichtiger zijn als ze om hun toekomstige bonussen moeten vechten.  Een vaststaand salaris zou geen enkel positief resultaat op hun ambitie kunnen hebben, integendeel.

De studie weerlegt dit argument met mathematische formules.  En men komt tot de conclusie dat de bonussenlimiet grote en buitengewone risico’s beperkt, wat niet wil zeggen dat de winstfluctuaties daardoor verhinderd worden.   De reden achter deze conclusie:  als bankiers een vast salaris uitbetaald krijgt, eender hoeveel winst ze voor de bank kunnen binnenrijven, dan vermindert de drang het geld van anderen risicovol te beleggen.

FT – 24Min.onLine

Nvdr: Bovenstaande studie bracht ons bij het uitgangspunt: de banken en hun systemen om uit het niets geld te creëren.  Aan de hand van onderstaande video’s met Nederlandse ondertiteling wordt u het banksysteem, van ontstaan tot huidig misbruik,  uitgelegd.  Een aanrader!
7 gedachten over “Maak de bank veiliger…

 1. Het gaat hier niet meer om banken, maar louter criminele organisaties.
  Een opsomming van deze criminele activiteiten vindt men in de volgende bruggetjes.
  http://www.zerohedge.com/contributed/2012-07-18/are-big-banks-criminal-enterprises
  http://www.globalresearch.ca/the-big-banks-are-criminal-enterprises/5315943
  Deze “banken” zijn ten andere nauw verbonden met de georganiseerde misdaad(=mafia’s)
  http://projects.exeter.ac.uk/RDavies/arian/scandals/mafia.html
  Een prototype van een dergelijke bank is de HSBC
  https://www.youtube.com/watch?v=CDU9rOBGkNA
  Daarvoor was er al de BCCI!!!
  Er zijn dan ook zeer nauwe contacten tussen deze banken(als misdaad organisaties=banksters) en de politiek.
  We dienen voor een voorbeeld daarvoor niet naar het buitenland te gaan, zie Dexia!!!
  Er is echter meer aan de hand met deze “banksters”. Ze maken ook deel uit van het ganse NWO project :.
  http://new.euro-med.dk/20150515-nwo-central-banks-planning-to-abolish-cash-in-order-to-prevent-us-from-currency-exchange-and-saving-our-savings-from-penalty-interest-in-looming-financial-crisis.php
  Een citaat :
  “Central banksters are really preparing for a big financial crisis to revolutionize the world´s financial system. Probably, they are preparing for the one world curremcy – apparently a digitalized one without cash”(=einde citaat).
  Het debat over de “bonussen” doet dan ook niets ter zake.. en leidt bovendien de aandacht af van de ware aard van deze “banksters”.
  We zitten met deze “banksters” dan ook volop in de financiëel georganiseerde misdaad. Het geld maken uit “gebakken lucht” is maar één van hun activiteiten..
  Voor de verborgen agenda’s moeten we terug naar 1913 toen de FED werd opgericht :
  https://nwoobserver.wordpress.com/2011/06/02/the-federal-reserve-cartel-the-eight-families/
  Er is ook een video met een voordracht van prof Vogt over het verband tussen de “banksters en de NWO :
  http://www.alternativ.tv/100-jahre-federal-reserve-der-weg-in-die-nwo-diktatur-prof-dr-michael-vogt/
  Met of zonder bonussen, een “bankster” blijft een “bankster”.
  Het ganse financiëel systeem is bovendien zo in elkaar vervlochten, dat kleinere banken, die er wel ethische normen op nahouden, ook gaan meegesleurd worden in opzettelijke uitgelokte crisissen, en criminele activiteiten van andere banken.
  Misschien brengt de “Shemitah” op 13 september 2015 een oplossing!!!!!
  http://www.pray4zion.org/thecomingshemitahjubileeyear57745.html

  • Dank Lovenaar voor je talrijke bijdragen en verklarende uitleg. Bij het plaatsen van dit artikel wisten we met quasi zekerheid dat jij erop zou reageren.

   • Redactie,
    Voor de echt wel deskundige uitleg is het nu wachten op Frans.
    Ik ben immers maar een kleine leek in deze materie.
    Ik waardeer wel Uw “compliment” maar onderschat toch de rol niet van Frans, die regelmatig het licht laat schijnen in de duisternis. Ere wie ere toekomt.

 2. Men heeft het zo gespeeld dat we niet meer zonder bank kunnen. Het handje contantje is al lang van de baan. Geen loonzakje meer op het einde van de week of de maand. Geen contante betaling meer aan de kassa van energie-, water-, telefoonleverancier, geen contanten meer bij de mutualiteit enz. Het bankensysteem is ons opgedrongen tot heil en zegen van diegenen die Lovenaar vernoemt.

Reacties zijn gesloten.