Luilekkerland

eu schuld“Moest een man met zijn vrouw en vijf kinderen in ons land leven van een uitkering, dan kreeg hij het volgende maandelijkse bedrag: 2944 euro, bestaande uit een leefloon van 1.122 euro, een huurtoelage van 242 euro en 1.580 euro aan kindergeld. Jaarlijks komt dat dus neer op een stevige 35.328 euro. Zonder een poot uit te steken, beste lezer. ’t Is maar dat je ’t weet.”

Aanzetter Tunesische strandterrorist leeft luxeleven op kap van werkende mens
Het grote voorbeeld van de Tunesische strandterrorist die anderhalve week geleden een hoop strandtoeristen neermaaide, krijgt jaarlijks zo’n 70.000 euro uitkering van de Engelse staat. Normaal gezien moest ie al lang het land uitgezet zijn, maar dat blijkt geen sinecure te zijn…  Lees verder…

20 gedachten over “Luilekkerland

 1. ” Normaal gezien moest ie al lang het land uitgezet zijn, maar dat blijkt geen sinecure te zijn…”
  Maar, waarde redactie, dit mag toch geen probleem zijn!!
  Menige bezoeker en reageerder van dit blog zal u precies kunnen vertellen hoe dat in z’n werk moet gaan. Reeds jarenlang lees ik hier reacties als: “Stuur ze terug naar hun zandbak”; “Zet ze allemaal op het vliegtuig terug naar af”; enz.
  ‘n Paar van deze reageerders gaven die oplossing van het probleem reeds ten beste op ‘Angeltjes’ van wijlen Ray.
  Diverse keren heb ik aan deze reageerders gevraagd op welke, praktisch uitvoerbare, manier dat terugsturen dan in werkelijkheid moest gebeuren.
  Ik wacht nog steeds op een concreet voorstel… ach, het hoeft niet gedetailleerd te zijn, een algemeen schema dat zo grofweg aanduidt hoe het kan volstaat reeds, hoor.
  De enige reactie is het als een mantra herhalen van de hoger geciteerde containerzinnen…

  • Gewoon de oorlog verklaren aan de moslimwereld; ze maken dan allemaal om ter snelst dat ze thuis zijn om hun land te verdedigen.

     • Jammer Frans, ik zie nu eerst dat we hier in de rubriek humor, onderafdeling flauwe moppen bezig zijn.
      Terloops, u is heel zuinig met uw letters, ik kan u nochtans verzekeren dat u hier niet, zoals vroeger bij het versturen van een telegram, per getikte letter moet betalen.
      Het kan trouwens nog iets korter: ‘t VB ntl.

  • Ben het met je eens.
   Misschien ligt de oplossing erin dat bekwame mensen, in hun vakgebied ( bouwmeesters, landbouwers, waterbeheer enz ) zich verenigen en onderhandelingen aanknopen met betrouwbare gezaghebbers ( daar begint het probleem) om met hun vakkennis ter plaatse een perspectief te bieden.
   In afwachting kunnen we alleen maar hopen dat in Europa enkele staatsmannen opstaan, de handen in elkaar slaan en bekwaam zijn het dek schoon te maken.
   Helaas verhindert het soort van democratie waarin wij leven dat geen man met visie zich nog kan doorzetten omdat diegenen zonder visie een tegengewicht vormen om hem dit te verhinderen en verder de boel verprutsen.
   Als ze tot de vaststelling komen dat ze die boel dan in het honderd hebben laten lopen dan hebben ze zich nog altijd voorzien van frasen om hun gelijk te halen. Ik denk daarbij aan Wolfgang Schäuble, die om de staatsschuld te vergoelijken zei dat hysterie bij het thema staatschuld levensgevaarlijk kan zijn waarop woordelijk volgde : zum letzten Mal war das Land 1948 schuldenfrei also nach Krieg und Diktatur.
   Mooie poging om de mensen de daver op het lijf te jagen want Schaüble herinnert er ons even aan tot waar een bekwaam staatsman ons zou kunnen leiden.

 2. ‘ …ze maken dan allemaal om ter snelst dat ze thuis zijn om hun land te verdedigen’

  Wat doe je in dat geval met de vijfde colonne die hier ‘en masse’ aanwezig is? Ze oppakken, in beestenwagens en goederentreinen steken, richting St Cyprien zoals dat het geval was tijdens de mobilisatie van 1940 met Vlaams-Nationalisten en Solidaristen? De mannen van de vruchtbare halve maan en de kromzwaarden zullen het zover niet laten komen. Je zal al blij mogen zijn dat de soldaten nog met hun kop op hun lijf kunnen vertrekken.

 3. De oplossing is heel eenvoudig : in het stemhokje. Als er daar geen meerderheid is, dan gaan we ten onder. Als er daar een meerderheid is, kan de Augias stal uitgemest worden. Eerst moet er afgerekend worden met de verraders en collaborateurs, en vervolgens wordt de stal uitgemest. Waar er een wil is, is er een weg. (na WO II was er geen enkel probleem om af te rekenen met de “zwarten”). Als het toen kon waarom nu niet =verraad is immers verraad!!.
  Als de weg er momenteel niet is, wil dat zeggen dat de wil er niet is.
  Begin met alle kranen toe te draaien… zuiver het overheidsapparaat uit, schaf de “haatmisdrijven” af, herstel de fundamentele rechten en vrijheden van de autochtonen.. sluit de grenzen.. pak de misdaad op een geloofwaardige manier aan.. annuleer de naturalisaties uit het verleden.. alle onwettige verblijven dienen strafbaar gesteld te worden, met zware straffen, zodat ze op “eigen kracht” vertrekken… alle autochtonen die steun verlenen aan “illegalen” van welke aard, dienen niet alleen strafbaar te zijn, maar ook burgerlijk aansprakelijk te zijn tot de laatste dag van hun leven voor alle schade en kosten die door deze illegalen worden veroorzaakt,.. schaf ook de burgerlijke politieke en sociale rechten af van al deze “collaborateurs”..zodat ze nutteloos woorden als kiesvee… zeg ook hinderlijke internationale verdragen op… stap uit internationale organisaties die als een molensteen rond de nek hangen…. enz …enz…
  Dit alles is enkel een kwestie van “willen….”!!!
  De vraag is dan ook of er bij sommige reageerders wel de wil aanwezig is???
  Met het verdrijven van autochtonen uit straten, wijken, gemeenten en steden hebben ze blijkbaar minder problemen. (daar is er blijkbaar wel een wil!!).
  De eerste voorwaarde is dan ook een meerderheid in het stemhokje. Als die er niet is dan gaan we ten onder.
  Ik heb er dus geen problemen mee dat de reageerders zeggen wat er moet gedaan worden. Ik veroorloof mij dan nog minder denigrerende commentaren hierover. Deze gespierde reacties zijn al een goed begin. Het probleem zijn diegenen die dit nog niet inzien, en zich dan verdiepen in “muggenziften” waarbij dan de man gespeeld wordt in plaats van de bal.
  We kunnen natuurlijk met Mohamed en Fatima aan tafel gaan zitten.. en dromen… en ondertussen wachten in de rol van dhimmi tot we definitief uit de geschiedenis verdwijnen.
  Ofwel de “lof der lafheid….”.

  • Ben het over dat stemhokje met u niet eens. Een meerderheid kan wel iets veranderen maar moet nog altijd opboksen tegen 40/45% die het land kunnen platleggen (de eenheidswet, de koningskwestie, de schoolstrijd).
   Je hebt een staatsman nodig die de moed heeft om alleen te gaan staan, zijn beslissingen durft door te duwen en de rest van het parlement nog wel eens op de koffie wil laten komen om een babbeltje te slaan op voorwaarde dat het niet al te lang duurt.
   Karel Dillen zei ooit : men kan onze mandatarissen nog niets verwijten omdat we onze maagdelijkheid nog niet hebben verloren, ze zitten nog niet daar waar er toegevingen kunnen gedaan worden.

   • Bekijken we eens de voorstellen op hun praktische haalbaarheid…
    1. Het VB verklaart de oorlog aan de gehele moslimwereld en alle moslims verlaten met vliegende vaan Europa om hun land(en) te gaan verdedigen.
    Alleen al bij de gedachte aan deze mogelijkheid doet de koning van Saoedi Arabië het in zijn broek van schrik!

    2. De oplossing is heel eenvoudig: het stemhokje.
    Het lijkt logisch. En laten we optimist zijn; op zeker ogenblik beseffen de Vlamingen dat er ernstiger zaken zijn dan de voetbaltransfers, de “benen” van de Ronde van Frankrijk-renners, de kookprogramma’s op TV en de capriolen van “de Kampioenen, van “Thuis en/of “Familie”. De wakker geworden Vlamingen stemmen massaal op de goede partij en deze partij behaalt zelfs 60% van de stemmen (zoals gezegd: laten we optimist zijn 😉 ).
    Natuurlijk kan de partij nu volledig de Vlaamse regering in handen nemen. En wat dan? Wat kan die Vlaamse regering anders doen dan hier of daar iets bij te schaven.
    En onze dromen vergeten we misschien maar al te graag dat belgië nog steeds een realiteit is.
    Misschien had de partij, in het verleden, zich wat meer moeten focussen op die realiteit en niet alleen met woorden…
    “Sluit de grenzen” lees ik.. Mooi maar hoe zou dit moeten gebeuren en wie zal dat doen? Zelfs als de partij in Vlaanderen (en alleen in Vlaanderen) in het stemhokje de meerderheid haalt zal de partij, in de huidige situatie, geen grenzen kunnen sluiten.
    Allereerst zal je mensen er moeten van overtuigen dat, om iets te kunnen veranderen, de Vlamingen volledig eigen baas moeten zijn in eigen land. Anders blijven het allemaal mooie wensdromen.

    3. Anna, ik zie zeer goed het nut in van de sterke man/vrouw om dingen drastisch te kunnen veranderen.
    Maar hier komt weer de belgische realiteit om de hoek loeren al roepen wij nog zo hard “Vlaanderen vrij!”
    En zolang deze realiteit blijft bestaan zie ik geen mogelijkheid dat een echte staatsman deze onstaat met harde hand zal kunnen leiden.
    En tot slot, behalve optimistisch probeer ik ook soms realistisch te blijven: ‘n sterke man/vrouw kan zeker wel drastisch veranderingen teweeg brengen maar de klok helemaal terugdraaien..?

    • Ik ga ervan uit dat tegen de tijd dat Rechts de meerderheid heeft in VL, er genoeg aanslagen geweest zijn om ook in andere landen, zelfs in Wallonië, een rechtse meerderheid te hebben, en om de EU te hebben uitgeschakeld. Dan wordt het al eenvoudiger om de oorlog te verklaren aan een hoop landen met waardeloze legers. En om de Australische bootretourtechniek toe te passen (die ik vele jaren terug volgens mij als eerste reeds voorstelde)

 4. Kreeg 3 x hetzelfde bericht op de e-mail :
  La prison au Pays Bas : une idée geniale! et une autre au Danemark…A quand en Belgique!!! (Mocht de redactie dit bericht niet kennen kan ik het haar doorsturen)

  Misschien worden ze over de taalgrens iets later wakker maar dat voorstel van de Nederlandse minister van Justitie om 16 euro per dag te laten betalen door gevangenen, dateert al van begin 2014.
  Persoonlijk zou ik de idee niet geniaal maar normaal noemen.
  Of het intussen ook gerealiseerd werd moeten we aan Deckzeyl vragen. Verder wil ik de wakker geschoten Franstaligen er even aan herinneren dat FDW die idee ook in datzelfde jaar in La Belgique wou doorvoeren en dat ze dus die a quand best zouden weglaten en in plaats daarvan zouden melden dat La Belgique de heer De Winter niet volgde in die genialiteit.

  • Nadat bepaalde personen n.a.v. de repressie enkele jaren van ‘s lands pensionatengastvrijheid mochten genieten, kregen ze ook de rekening gepresenteerd: per dag verblijf werd dit na hun vrijlating gefactureerd. Die factuur werd gepresenteerd toen de betrokkenen een bedrag erfden van hun ouders. Ze hebben nooit hun erfenis ontvangen; het land b heeft het geconfisqueerd met daarop de afrekening voor het gedwongen verblijf in diverse pensionaten. Toen bestond het dus wel, maar ja, het ging dan ook om “zwarten”, niet om gepigmenteerden.

 5. Luilekkerland und kein Ende.
  Volgens de laatste berichten heeft Duitsland meer als 120.000 Syrische vluchtelingen opgenomen. Een mooi getal. Daaronder zijn 80.000 mannen van ‘strijdbare’ leeftijd.
  @ Frans : als die mannen voor hun rechtmatige regering hadden gestreden was het probleem Syrië misschien al opgelost. Dan moest niemand meer vluchten en werd er in eigen land geleefd.
  Intussen verklaren ze in Duitsland dat ze zich zorgen maken om vrouw, kinderen en andere familieleden die ze, in mijn ogen, laf in de steek lieten.
  De praktijk : val hun land aan en ze vertrekken. Of het tegendeel van : gewoon de oorlog verklaren en ze maken dan allemaal om ter snelst thuis te zijn om hun land te verdedigen.

 6. Ik kan best begrijpen dat mensen vluchten uit een oorlogsgebied zoals Syrie er eentje is . Ik weiger ook te geloven dat het allemaal tuig is , profiteurs , tafelschuimers en koppensnellers . Ik zou er geen problemen mee hebben als ze “gezinnen” opnemen en geen goed doorvoede jonge krachtige mannen . Moeten leven in een oorlogsland moet verschrikkelijk zijn , ik heb daar alle begrip voor . Den groote oorlog en WO II , heeft bij ons ook vluchtelingen op de been gebracht . Maar Europa pakt alles binnen , Ze kunnen geen onderscheid maken of zien tussen “den brave mensch met zijn kinderkes ” en het grootste krapuul . Als dan de ware aard komt bovendrijven zoals dat Egyptisch gedrocht Hani al Sibai , de aanzetter van een moordende strandjanet . Dan zorgt de club van mensenrechten ervoor dat hij kan blijven en verder genieten van zijn rijkelijke uitkering en zijn wijven . Mensenrechtenorganisaties moeten er zijn om “MENSEN” te beschermen en geen ongedierte

 7. Ik dacht dat de Frans enkel reacties las met minder dan tien regels , niet dus !
  De reacties zijn soms een zeer interessante aanvulling op de artikeltjes geplaatst door de redactie . Ik denk in het bijzonder aan Lovenaar , Anna , Ropie . Iedere reactie is waardevol , teken dat er belangstelling bestaat en is ook een manier om de druk op verontwaardiging , het onrecht , dat wij dagelijks om de oren krijgen een beetje te verlichten .

  • De EERSTE 10 regels Rene…
   Vanaf dan beginnen gewoonlijk toch maar de herhalingen.

Reacties zijn gesloten.