Libië, de strategische poort voor de I.S.

https://i0.wp.com/justpaste.it/files/justpaste/d201/a8417927/998749868556.png?resize=294%2C199&ssl=1De wereld hangt momenteel aan de lippen van Hans Bonte, de eerste burger van de wereldstad Vilvoorde, die in Washington een lezing geeft over het omgaan met radicaliserende importburgers, die al dan niet onder het mom van ‘vluchteling’ naar onze contreien afgezakt zijn.

25BF76D400000578-0-Bombing_It_was_Egypt_s_first_official_military_action_in_Libya_s-a-51_1424178668588

Het verslag van de Britse denktank Quilliam Foundation valt bij zoveel wijsheid in het niets.  Nochtans baseerde deze denktank zich op geheime documenten van o.a. ISIS.   Het rapport draagt de titel ‘Libya – The Strategic Gateway for Islamic State, Translation and Analysis of IS Recruitment Propaganda for Libya’ en maakt duidelijk dat niet de geringste twijfel bestaat over het feit dat een ISIS-speerpunt in Libië de missie heeft van daaruit in Europa terreur te zaaien.  Aan wapens geen gebrek.  Ze moeten ze zelfs niet meebrengen vanuit het Kalifaat.  Libië is dankzij de bemoeienissen van het Westen – de dictator Ghadaffi werd voetje gelicht – één groot wapenarsenaal.  Chaos alom.  Stammentwisten werden stammenoorlogen.  Enkele daarvan zien geen graten in een Libië dat deel uitmaakt van het Kalifaat.  Het is ingedeeld in verschillende hoofdstukken: geografische en strategische ligging, bevolkingssamenstelling, wapens, religie.

ISIS

De EU is de laatste week enkele duizenden ‘vluchtelingen’ (4000 – 5000?) afkomstig uit Libië gaan opvissen in de Middellandse Zee.  Niet in Italiaanse of Maltese wateren, maar quasi voor de Noord-Afrikaanse kust.  Hoeveel ‘verwarde eenzaten’ daarbij zitten is momenteel nog niet bekend.  We zullen het ten gepaste tijde wel merken.

Wie meent dat de media aandacht aan dit rapport zullen besteden is niet van deze tijd.  U kan het hier lezen (15 blz in het Engels*).  Het geeft een beeld van de denkwijze en motieven van ISIS. De vervatte naar het Engels vertaalde documenten waren niet bedoeld als intimidatie van het Westen maar wel als aanmoediging of leidraad voor het eigen islamitisch publiek.

Zouden ze het in Washington al ontvangen hebben?

FT

* Ons ontbreekt de tijd om dit verslag te vertalen.

6 gedachten over “Libië, de strategische poort voor de I.S.

 1. In de VSA hebben ze dit rapport niet nodig.. zie bruggetje met de uitspraken van de generaal Wesly Clark!!!
  http://www.zerohedge.com/news/2015-02-18/wesley-clark-isis-got-started-through-funding-our-friends-allies
  Over de samenwerking tussen ISIS en de VSA in Syrië zie bruggetje !!!
  http://www.prisonplanet.com/obama-to-give-isis-ability-to-order-airstrikes.html
  Dit alles verloopt volgens plan, het is te zeggen het PNAC- en het Oded Yinon plan.
  Zie ook de uitspraken van Wesley Clark over de plannen !!
  http://www.globalresearch.ca/we-re-going-to-take-out-7-countries-in-5-years-iraq-syria-lebanon-libya-somalia-sudan-iran/5166
  Het verslag van de Quilliam Foundation is dan ook op zijn minst misleidend wat de echte oorzaken zijn van de toestand in Libië en de vluchtelingenstroom naar Europa.
  Over de Quilliam Foundation zie bruggetje !!
  Achter deze “foundation” gaat dan ook meer schuil dan op het eerste zicht blijkt.
  http://en.wikipedia.org/wiki/Quilliam_(think_tank)

 2. Ik begrijp de keuze niet , Hans Bonte , een rode burgermeester die een lezing mag komen geven in Washington , hoe ge moet omgaan met verwarde geesten. Krijgt Dimitri Bontinck dan geen aandacht ? met zijn doctoraat in Syrische IS wetenschappen en heeft zijn nominatie voor een Nobelprijs , dan niets te betekenen ! Trouwens succes verzekerd want tijdens de speech- pause van daddy , had Jejoen de harten van de hooggeplaatsten sneller doen kloppen , met een imitatie van M Jackson , vooral dat moment , als hij dat vies ding tussen zijn benen probeert af te rukken , zou indruk gemaakt hebben . Dimitri is uiteraard erg ontgoocheld , niet te zijn uitgenodigd . Hij heeft al laten weten dat ze nu niet meer moeten afkomen !

 3. Hans Bonte, burgemeester van Vilvoorde? Ik dacht dat hij minister was van het Ministerie van Waarheid.

 4. Egypte voerde een bombardement uit op Derna als vergelding voor de onthoofding van 21 Kopten… Dààrmee wordt (onwillekeurig) bevestigd dat “men” toch allang wéét wààr die bloeddorstige bandieten een grote basis hebben… die basis zal er toch niet “pas-van-vorige-week” zijn, zeker ? 🙁

  • Raar dat de VSA tijdens de Golfoorlogen een vlieg op het achterwerk van een ezel zagen zitten, maar als het erop aankomt dan ligt heel hun apparatuur in coma.

Reacties zijn gesloten.