Libanons miserie krijgt geen aandacht meer

Alle aandacht gaat naar Oekraïne. Je kan je euro slechts één keer uitgeven. We vernamen deze kreet voor hulp:

“De nieuwe officiële prijs voor een gasfles werd opnieuw verhoogd op 273.000 Lib.P. Ik kom niet meer bij van het lachen. Vrijdag heb ik al 360.000 Lib.P.* voor een gasfles betaald. De regering kan zoveel maximum prijzen vastleggen als ze wil. De markt bepaalt de prijs. Voor de sancties kostte een gasfles tussen de 30.000 en 40.000 Lib.P.

Ik moest toeslagen want we weten immers niet wanneer er opnieuw gas beschikbaar is. We hebben gas nodig om te kunnen koken.

Verwarmen doen we niet meer. Daarvoor is het gas te duur – idem dito voor elektriciteit – voor zover er soms stroom is. Het is ijskoud. We slapen met joggingbroeken, sokken, hemd, trui met kap, muts en drie dekens. ‘s Avonds hebben we het alleen maar koud.

Ook overdag binnenshuis zijn we altijd dik, met jassen en sjaal, ingepakt.

Soms, als het niet giet en de zon voor 2 à 3 uur eens komt piepen, dan verwarmen we ons in het zonnetje. Volgens de meteo is het de guurste winter sinds 10 jaar. Nog altijd ligt een een sneeuwdeken over 70% van Libanon. Wat in de bergen als sneeuw gevallen is, kregen we hier in een waren regenvloed over ons heen; de straten en paden zijn in een chaotische Venetië-versie veranderd. Daar bovenop zware stormen met meer dan 100 km/u windsnelheden.

Verleden jaar konden we reeds op 22 februari in de zee zwemmen. Zo warm was het toen reeds. Hopelijk eindigt de winter snel – nog nooit stierven zoveel mensen aan de gevolgen ervan.

En al dit hebben we te danken aan de westerse waardeloze gemeenschap die met hun chantage-sancties het land in de waarste zin tot de dood gesanctioneerd heeft!!!”

*360.000 Lib.p. = € 218.15 – bij ons afhankelijk van de inhoud en aan huis levering: ca. € 32 (10 kg) tot € 143 (46,5 kg)

Nvdr: Wie wil helpen, verneemt meer via een reactie bij ons, of bij pater Daniël.

Klik op “Bekijken op YouTube”