Laten we Zwarte Piet asiel aanbieden

De zwarte madam van de Verenigde Naties, Verene Sheperd, gooide verleden jaar de kluppel in het racistische hoenderhok.  Ze krijgt gelijk van de rechtbank en van een heuse commissie die in Nederland onderzoek gedaan heeft naar racisme.

De traditie moet afgeschaft worden.  Laten we het meteen ook eens hebben over andere tradities zoals besnijdenis, zoals kinderhuwelijken, zoals veelwijverij,  zoals verkrachtingen e.a. Of over zelfmoordacties, bomterroristen, islamdictatuur.  Allemaal tradities, die door de VN minder belangrijk geacht worden dan een sprookjesfiguur behorende tot de kinderfantasie. Kunnen we meteen ook alle monarchieën vervangen door democratische staatsvormen.

Vermits het la Sheperd voorlopig ontgaan is dat ook  ten zuiden van de racistische Nederlanders Sinterklaas én Zwarte Piet elk jaar opnieuw hun opwachting maken, lijkt het ons niet meer dan logisch dat wij hen hier asiel verlenen.  Tenslotte hebben wij ervaring met de opvang van gediscrimineerde ‘zwarten‘.

Permalink voor ingesloten afbeelding

14 gedachten over “Laten we Zwarte Piet asiel aanbieden

 1. “kunnen we meteen ook alle monarchieën vervangen door democratische staatsvormen”

  dat onze huidige monarchieën moeten vervangen worden is nogal wiedes, maar ik hou mijn hart vast voor die democratische staatsvormen, ik zit namelijk midden in.één van die democratieën en heb er mijn buik van vol. Kreeg daar bovendien gratis (woordspeling) de Coburgers bovenop. Hoeveel kan een mens nog verduren?

   • Een koning is voor mij wel iets anders dan een monarch. Zou graag die discussie eens aangaan.
    Het Amerikaanse model dat leidt tot de concentratie van macht bij één persoon lijkt me nu ook niet direct De staatsvorm.

 2. Als ik mij goed herinner werden in het koninklijk paleis in Brussel door Leopold 2 negers te kijk gezet tijdens diners als rariteit. Toch zeer opmerkelijk dat je daar niets meer over hoort. Dit wordt door de poco’s “wijselijk” verzwegen.

  • Walter,

   de eerste neger die via de haven in Antwerpen aankwam, werd als bezienswaardigheid in de zoo gezet. De Antwerpenaar kon hem daar bekijken. Bij dat zwart manneke begonnen echter de hormonen op te spelen en hem selder te eten geven hielp niet. Uit arremoede hebben ze toen een meisje uit Boom opgetrommeld die met het manneke trouwde. Ze moet ze niet allemaal op een rij hebben gehad, vermoed ik, maar wie kon het toen schelen, zolang de Antwerpenaar de hormoon uitingen van de zwarte maar niet langer moest aanschouwen.

 3. De onverdraagzaamheid van Links wordt ondraaglijk. Zo weinig mogelijk vrouwen in de politiek zou ik zeggen, ze zijn te verwijfd en kortzichtig, en vooral: geen stemrecht voor vrouwen. Ze moeten immers ook niet gaan vechten als het door hun schuld verkeerd afloopt.

  • Raymond, nu zijt ge toch wel heel kort door de bocht aan het gaan. Ik ken mannen, vooral in de politiek, die veel verwijfder zijn en minder ballen hebben.

   • Ik denk dat Raymond stilaan een nieuwe fobie creëert : yuvaikafobie (vrouw + angst) in overeenstemming met het uit het Grieks samengestelde woord homofobie.

  • “ze zijn te verwijfd”???
   ken het begrip verwijfde vrouw niet, wel manwijf.

   “ze moeten immers ook niet gaan vechten”

   Ken uit het verleden twee vrouwen die dat wel deden. Ene Jahinde Darc uit het graafschap Bar (Lotharingen). Ze trok op met de Fransen tegen Engeland. Ze was alles behalve Frans, zoals vele Oostfronters geen Duitsers waren. Ze sprak geen Frans maar frankisch-duits.
   Na 1766, toen Frankrijk Lotharingen veroverde en annexeerde werd zij de grote, Franse heldin en werd haar naam wat aangepast : Jeanne D’arc.
   De andere was Kenau Simonsdochter. Ze stond in Haarlem op de barricaden tegen de Spanjaarden. We hebben aan haar het begrip een echte Kenau overgehouden. Manwijf.
   Een normale toestand kan je vrouwlijke soldaten niet noemen. Vrouwen geven leven, nemen het niet. Uitgezonderd de Engeltjesmaaksters dan. Hun slachtveld is het kraambed, waar velen door de eeuwen heen sneuvelden.
   Maar onze voldemocraten en de volksrepublieken hebben een einde gemaakt aan deze discriminatie. Vrouwen mogen nu ook vechtersbaasje spelen.
   Hoe ze de discriminatie, dat mannen hun leven niet kunnen geven in het kraambed, gaan oplossen weet ik niet.

   • Hoe ze de discriminatie, dat vrouwen gemiddeld 5 jaar langer mogen leven, gaan wegwerken, weet ik ook niet.

    • Dat is geen vergelijking, hé Raymond. Voor kinderen kies je meestal. Voor de lengte van je dagen kan je wil geen minuut toevoegen.

 4. Het gaat over de meerderheid van de vrouwen, uitzonderingen bevestigen de regel.

 5. Raymond,
  Als ik zo reeds enige tijd, uw reacties bekijk dan is het, voor mij althans, duidelijk dat gij met een probleem zit. Met vrouwen in het algemeen of in het bijzonder. Gij zult wel zelf weten waar jouw schoentje wringt. Het is ook mogelijk dat je probeert om sarcastisch te zijn maar dat je er geen verstand van hebt.

Reacties zijn gesloten.