Laten we het nog eens over nepnieuws hebben

De nullenzender en poco media triomferen met het heuglijke bericht dat de Amerikaanse president eigenlijk feitelijk van quasi niemand – behalve de deplorables – nog steun krijgt.  “Een nieuw dieptepunt” van nepnieuws.

Volgens een peiling van een ‘gerenommeerd’ bureau bij een duizendtal geselecteerden op het Amerikaanse continent, nog geen 30 per staat, zou Trump het totaal verbrod hebben.  Dat de beurzen het er niet mee eens zijn, wordt angstvallig verzwegen.  Dat de werkgelegenheid toeneemt is bijzaak.

De Washington Post en CNN blijven hun uiterste best doen om Trump te diaboliseren.  Zoals het verhaal over immigranten die in hongerstaking gaan.  De Washington Post bracht het hartverscheurend verslag over de ‘foodstamps’, de voedselbonnen, die aan behoeftigen uitgereikt worden en die door ‘immigranten’ geweigerd worden als protest tegen Trumps immigratiepolitiek.   In werkelijkheid hebben de illegalen zich gerealiseerd dat ze door aanspraak te maken op voedselbonnen ze inzage geven in hun persoonsgegevens zodat de overheid hen kan localiseren en ze uitgewezen kunnen worden.

De Washington Post realiseerde zich dat hun provocatieve titel het doel voorbij schoot, want door hun beschadigingsactie werd aan de goegemeente duidelijk gemaakt dat de illegalen ‘sociale bijstand’ van de overheid genoten.

Washington Post rethinks headline about immigrants canceling their food stamps for fear of deportation

En dan hebben we het nog niet over de druk op Obamacare gehad door illegalen:

Of over belastingterugbetaliingen voor illegalen, die geen belasting betalen. Je moet wel kindjes hebben, al moeten die bloeikes zelfs niet in de VSA wonen.  Herinnert ons aan een soortgelijke toestand in dit apenland.

En zo komen we terug bij het uitgangspunt, de opiniepeiling.  Mogen we ons afvragen hoeveel illegalen naar hun mening over Trump gevraagd werden?  Of moet er eerst een opiniepeiling georganiseerd worden of deze vraag mag gesteld worden?

FT

 

 

 

 

6 gedachten over “Laten we het nog eens over nepnieuws hebben

 1. Desinformatie over Geert Wilders in Ketnet-jeugdjournaal Karrewiet: Chris Janssens dient klacht in

  De letterlijke citaten:
  “Op de vraag “Wat betekent deze verkiezingsuitslag voor Nederland?” antwoordde Vandermeersch: “Deze uitslag betekent vooral dat een zekere meneer Wilders – die jij waarschijnlijk niet kent – niet gewonnen heeft. Geert Wilders, daar waren veel mensen bang voor hier. En Nederland zegt allemaal heel luid ‘Oef. Geert Wilders is niet de grootste geworden. Geert Wilders is namelijk iemand die wil dat Nederland zich afsluit van de rest. Die zou zelfs een grensbewaking worden tussen België en Nederland. Stel je voor, als je naar Nederland komt, dat je moet stoppen aan de grens.”

  Op de vraag “Waarom waren die verkiezingen zo belangrijk voor heel de wereld” antwoordde Vandermeersch bovendien: “Omdat er de voorbije weken en maanden in Nederland veel gebeurd is. Trump is verkozen in Amerika. En sommige mensen die dachten: ‘Geert Wilders, dat is een soort Nederlandse Trump. En daarom zegt heel de wereld: ‘Oef: we zijn blij dat hij niet verkozen is. Ze mogen dat natuurlijk niet heel luid zeggen, maar ze zijn wel blij dat hij niet verkozen is.” Bron: https://www.vlaamsbelang.org/desinformatie-geert-wilders-ketnet-jeugdjournaal-karrewiet-chris-janssens-dient-klacht/

 2. Citaat:
  “En stilletjes hoop ik op een grote, allesomvattende renaissance van vaderlandsliefde in West-Europa, de enige beweging die de problemen ooit ten gronde kan oplossen, door het land dat van ons is terug in zijn geheel op te eisen en terug te nemen. Een renaissance die helaas voorlopig verzandt in de lamlendigheid van de Vlaming, die enkel nog zijn zetel uitkomt voor voetbal, koers, Gentse Feesten en andere bronnen van brood&spelen. En ook heel goed is in het uitleggen op Facebook van achter zijn toetsenbord hoe hij het zelf allemaal beter zou doen, maar daar ook blijft zitten. Het zij zo: Een volk heeft de politici en de samenleving die het verdient.”
  Rob Verreycken
  Bron: https://re-act.be/2017/03/21/37348/

 3. Nep.

  In mijn lijfblad Hagalil lees ik dat de Exodus niet is voorgevallen. Niet de Exodus, niet de tocht door de woestijn en nog minder de verovering van Kanaän. Ik wist het al omdat mij in de godsdienstles werd geleerd dat ik van het oude testament niets moest geloven. Maar goed, nu hoor ik het ook eens van de betrokkenen.

  De betrokkenen leren mij dat de Egyptenaren bezeten kroniek schrijvers waren. Duizenden Egyptische tabletten zijn al ontcijferd geworden. Het zou voor een gebeurtenis als de Exodus onmogelijk geweest zijn dat daarover niet in het lang en het breed over bericht zou zijn. Zeker niet als 600.000 mensen wegtrokken, zoals de Hebreeuwse bijbel vertelt en helemaal niet als tijdens die vlucht een heel Egyptisch leger samen met de strijdwagens verdrinkt.

  Hetzelfde geldt voor de verovering van Kanaän. Over een invasie in Kanaän, zelfs een kleine, zou eveneens bericht geworden zijn. Men vindt daarover niets terug, afgezien dan van regelmatige invallen van bedoeïenen. Bovendien bestonden de steden die de Hebreeuwse bijbel vermeldt in de tijd van de gebeurtenissen nog niet.

  Men moet de Exodus zien als een inspiratiebron. Zonder de Exodus geschiedenis zou de Staat Israël van vandaag niet bestaan en zeker niet in Palestina.

  • Inderdaad Anna, de bijbel is slechts een zelf-motivatie om daar in het Midden-Oosten hun “eigendom(?)” te kunnen opvorderen!
   Wij zongen vroeger een liedje ; Die Juden ziehen dahin, daher enz.
   Het slot van het liedje was feitelijk een levensles:-)

Reacties zijn gesloten.