Laten we het nog eens over het inmiddels beruchte vrij verkeer van personen hebben.

Een fundamenteel recht, zegt commissaris Viviane Reding, waaraan niet kan getornd worden.
Allemaal inbeelding en opgeklopt populisme. Stemmingmakerij van de extreemrechtse partijen.

Volgens een nog geheim rapport van het ministerie van Binnenlandse Zaken krijgen duizenden migranten bijstand door middel van valse papieren, ze sluiten schijnhuwelijken en zitten in de georganiseerde misdaad. Misdaadbendes smokkelen mensen de UK in en dwingen ze tot bedelarij en het openen van bankrekeningen om uitkeringen te kunnen opstrijken.

In 2012 was sprake van tenminste 1891 schijnhuwelijken. Er zijn duidelijke aanwijzingen dat deze schijnhuwelijken het werk zijn van criminele bendes. Een dominee in Londen sloot 250 schijnhuwelijken tussen EU-burgers en non EU-burgers en verdiende daar meer dan 30.000 pond mee.
Sommige landen staan huwelijken toe waarbij een of beide partners niet aanwezig zijn: ‘met de handschoen’, noemt men dat bij ons. Zo bleek in oktober dat in één week van de 200 huwelijkspapieren het in 16% van de gevallen ging om huwelijken waarbij één van de trouwlustigen niet aanwezig was. Een bende regelde dit met gestolen identiteitskaarten.

EUSSREen Roemeense bende smokkelde ruim 1000 kinderen het land in en dwong ze tot stelen, bedelarij en fraude. Het ging om meer bijna 3 miljoen pond aan uitkeringsfraude. Ook werden 240 Poolse drugsverslaafden en mensen met psychische problemen naar het V.K. gelokt en gedwongen bankrekeningen te openen voor frauduleus verkregen uitkeringsgeld.

De meeste valse paspoorten werden gestolen van EU-burgers in havens en op vliegvelden. Het aantal vervalste Europese paspoorten neemt toe: in 2009 was 73% van de valse paspoorten een EU-paspoort, in 2012 was dit al 83%. Het geheime rapport van het ministerie concludeert: ‘het is duidelijk dat criminele bendes het vrije personenverkeer in Europa misbruiken voor uitkeringsfraude in het V.K.’

The Telegraph

Vertaling (ingekort) en bewerking: NRP, Golfbrekers

1 gedachte op “Laten we het nog eens over het inmiddels beruchte vrij verkeer van personen hebben.

  1. Ik heb meer respect voor Christine Keeler dan voor Viviane Reding ! Die eerstgenoemde verschafte nog “genot” de laatstgenoemde niets anders dan een pak “miserie” . Stemmingmakerij van extreemrechtse partijen Het is een strijd , voorlopig althans , tussen Goliat en de Reus . Iedereen die het sprookje kent , weet hoe het afloopt . Het zal even dramatisch aflopen voor die Viviane en haar gelijkgestemden. Groen Rood en heel dat executie-peleton die onze beschaving tegen de paal plaatsen zullen uiteindelijk verdwijnen , met slechte cyfers en een blaam in de geschiedenisboeken… want “Wij Zijn Er Ook Nog !”

Reacties zijn gesloten.