Laten we het eens over écht “grensoverschrijdend gedrag hebben”

Afbeeldingsresultaat voor sexual harassment cartoon wolfVolgens een studie van de Thomson-Reuters-Foundation is Caïro wereldwijd de gevaarlijkste stad voor vrouwen.
In vergelijking met 19 wereldstedenregio’s telt het Indische New Delhi de meeste verkrachtingen en seksueel misbruik, gevolgd door Sao Paulo en Caïro. Het veiligste zijn Tokio, Moskou en Shanghai.
Doch als we het hebben over ‘cultureel verrijkend’ geweld zoals genitale verminking en dwanghuwelijken leiden / lijden vrouwen en meisjes in Caïro, Karachi en Dhaka de slachtofferlijst. Onderaan deze lijst staat… Moskou.

De kleinste mogelijkheid zich economisch te ontplooien hebben vrouwen in Kinshasa, Caïro, Karachi en New Delhi, die qua gebrek aan minimale vrouwtypische medische verzorging slechts door Lima overtroffen worden.

Rekening houdend met alle criteria staat Moskou op de vierde plaats bij de veiligste grootsteden voor vrouwen. De Russische hoofdstad, met 12.3 miljoen inwoners, wordt qua “cultureel gedulde’ praktijken – zoals besnijdenis en dwanghuwelijk – als veiligste stad ingeschat en is de tweede veiligste stad, na Tokio, voor het risico op “grensoverschrijdend gedrag”.

Bij de studie werd geen rekening gehouden met specifieke enclaves, zoals de VRT.

Internationale Reuters-Studie zu frauenfreundlichen Städten: Moskau vor New York und Paris

Afbeeldingsresultaat voor verboden te lachen smileyLaten we deze film maar meteen van het YT kanaal gooien…