Last van de hitte, Kris?

Minister van Werk Kris Peeters wil de wet aanpassen zodat tijdens een staking werkwillige werknemers niet aan thuiswerk mogen doen. Zoals Geert Noels terecht opmerkt, what’s next, “verbod op fiets en auto bij treinstakingen”?

“Zo wil Peeters onder meer regelen dat telewerk niet mag leiden tot een verlaging van het algemene beschermingsniveau van werknemers. Maar de meest opvallende passage is het verbod op telewerk bij een staking in de onderneming. ‘Dat moet verhinderen dat een staking wordt gebroken door de massale invoering van telewerk’, zegt hij.”  Lees meer…

2 gedachten over “Last van de hitte, Kris?

  1. Tja, zo kennen we ze al lang de ‘tsjeven’. Onbetrouwbaar en vals. Kriske Peeters vormt daarop geen uitzondering. Op tv stoer verklaren dat zij die willen werken tijdens een staking, daarin niet mogen belemmerd worden door agressieve stakers, maar stiekum en onbeschaamd het tegenovergestelde op papier zetten. Kwestie van de eigen vakbond te behagen met het oog op de volgende verkiezingen waarschijnlijk.

  2. Electorale koorts, CD&V ziet de bui al lang hangen. Wat gaan ze daar nog uitvinden om mogelijke kiezers aan ter trekken??? Of een schijnbeweging om ARCO uit de schijnwerpers te houden???

Reacties zijn gesloten.