Landverraad

Uit vrijgegeven Britse geheime documenten blijkt dat bondskanselier Helmut Kohl (CDU) in 1982 met Margaret Thatcher sprak over de immigratie van Turken in Duitsland. 

Hij meende dat het binnen de eerstkomende vier jaar nodig zou zijn het aantal Turken met de helft de verminderen.  Maar hij kon dit niet publiek verkondigen.  Hij vond dat het voor Duitsland onmogelijk was de Turken, in hun toenmalig aantal, te assimileren.  Duitsland had geen probleem met Portugezen, met Italianen, zelfs met  Zuidoostelijke Aziaten omdat deze gemeenschappen goed integreren, maar met de Turken lukte dit niet, omdat ze uit een andere cultuur kwamen.

Duitsland had na de tweede wereldoorlog 11 miljoen gevluchte en verdreven mensen uit de Duitstalige gebieden in het oosten geïntegreerd; dat waren Europeeërs en vormden geen probleem.
Als voorbeeld voor de botsende culturen noemde Kohl de verplichte huwelijken en het zwartwerk van de Turken.  Daarom vond hij dat elke tweede Turk Duitsland zou moeten verlaten en voor de andere helft zou hij speciale omscholing voorzien.  Iedereen zou verplicht worden Duits te leren.
Ook Helmut Schmidt, een SPD-kanselier(Golfbrekers heeft hierover al bericht), wou niet meer Turken.

Spijtig dat die mannen toen niet de daad bij het woord gevoegd hebben.  Veel problemen zouden Duitsland bespaard gebleven zijn.

Als toppolitici weten dat ze foute beslissingen nemen, die hun land schade berokkenen, en toch willens en wetens hun bevolking een rad voor de ogen draaien en laten betalen voor het ondermijnen van de eigen cultuur en financiële toestand, is dat dan geen landverraad?

FT
Bron: Der Spiegel

1 gedachte op “Landverraad

  1. De duitsers lijken ondertussen relatief gelukkig met hun turken, gezien rechtse partijen er kansloos zijn. Velen zijn akkoord met Joschka Fischer en de rest van de Groenen, die ooit heeft gezegd dat het duitse volk moet ‘verdund’ worden. Om WOIII te vermijden mss niet eens zo’n slecht idee. En dan ook maar meteen de andere landen van de As van het Kwaad: Oostenrijk, Hongarije en Italie. Maar waarom alle andere EU-landen verplichten om ook hun volken te verdunnen? Om de pil voor de duitsers wat te verzachten?

Reacties zijn gesloten.