‘Landkaart van de haat’

Hate Map: "Landkarte des Hasses" zeigt radikale Gruppen in den USADe zgn. non profit-organisatie Southern Poverty Law Center (SPLC), zo links als de pest, zo waarheidsgetrouw als Kif-Kif, zo neutraal als het Spionnencentrum, heeft ‘een landkaart van de haat’ voor de VSA gepubliceerd.  Daarop zijn de in totaal 892 groepen, die naar verluidt tegen bepaalde minderheden ageren.

Voor de samenstelling van de onmisbare kaart hebben juristen en mensenrechters van de SPLC publicaties en webstekken van de bewuste groepen – volgens hun eigen democratische maatstaven – geëvalueerd.   Daarbij moet duidelijk worden gemaakt dat rassenhaat de meest verspreide vorm van misnoegen is.

De grootste ‘haatgroep’ is de beruchte Ku-Klux-Klan (KKK), die vooral in de oost-zuidelijke staten de ‘haat tegen de zwarten aanwakkert’, op de tweede plaats komen de zwarte separatisten die een eigen natie voor de zwarten eisen. (…Euh… Waar hebben we dat nog meer gehoord?…)

Vervolgens komen verschillende  neo-nazigroepen, die o.a. tegen moslims, homo’s en transseksuele medemenschen opruien.  En op een eerbare vierde plaats – verrassing! – staan de christelijke fundamentalisten met hun gevreesde folterpraktijken.

Een andere kaart van de SPLC toont de groei van de haatgroepen sinds 2009 – met name sinds de grote ‘Change-predikant’ Barack Obama president werd, .  Volgens SPLC ligt het eraan dat de blanke Amerikanen uit de middenklasse ontevreden zijn met Obama’s politiek.  En daar bovenop de wrevel over de immigratie.  De blanken vrezen tot een minderheid gedegradeerd te worden.

Naar verluidt  niet onterecht.  Volgens een studie van de Amerikaanse Census Bureau van de overheid

 • zouden in 2044 de blanken niet meer de meerderheid in de VSA vormen.
 • in 2020 meer dan helft van de kinderen deel uitmaken van een minderheid qua ras of etniciteit.
 • Deze verhouding zou blijven groeien zodat tegen 2060 slechts 36% van alle kinderen onder 18 van een blanke, niet-latino, blanken afkomst zullen zijn, tegenover 52% vandaag.
 • Meer bij www.census.gov
  Men komt bovendien tot de conclusie dat de laatste twee jaar het aantal groeperingen toeneemt die “de haat tegen moslims aanwakkeren”.   Tja…

Pamela Geller

 

6 gedachten over “‘Landkaart van de haat’

 1. W.B Yeats: The second coming.

  Turning and turning in the widening gyre,
  the falcon cannot hear the dalconer,
  things fall apart, the center cannot hold.
  Mere anarchy is loosed upon the world.
  The blood-dimmed tide is loosed, and everywhere,
  the ceremony of innocence is drowned;
  the best lack all conviction,
  while the worst are full of passionate intensity.
  Surely the Coming is at hand.
  Surely the second Coming is at hand.

  (Tollend en tollend in steeds bredere kring,
  hoort de valk de valkenier niet.
  Zaken vallen uiteen, het centrum houdt het niet.
  Louter anarchie wordt op de wereld losgelaten,
  het met bloed-doordrenkte tij is losgelaten, en overal
  wordt de ceremonie van de onschuld verdronken.
  De besten missen alle overtuiging
  en de slechtsten zijn vol van een hartstochtelijke kracht.
  Zeker is de Wederkomst op komst,
  Zeker is de Tweede Wederkomst in aantocht.

  • U maakt Uw dag onnodig naar de (kl*) knoppen, beste Rene, want…kif-kif bestaat reeds decennialang in dit onland, en… zolang als dat de “overheid” er zich niet mee bemoeit, ziet het er naar uit dat die ruziestokers <— (met de lossepolsvertaling betekend dit herhaalwoord ruzie. ) nog vele jaren ongestoord hun gal zullen kunnen spuwen. ( In hùn "bestuur" zitten advokaten die éérst hun geschriften bestuderen om te zien op eventuele "mogelijke botsingen" met de wetten ALVOOR zij gepubliceerd worden.)
   Fikken wéét dit al jaaaren, want, (nog alvoor Heer Ray jammelijk overleden is) werd een Angeltjesvriendin, Kristina Lavransdochter (bijna) voor het "gerecht" gedaagd voor een reactie tegen "vreemdelingen" en Fikken heeft dan HEN uitgelegd (via verscheidene e-mails) dat zelfs alle "niet-Ieperlingen" (maar wél Vlamingen) in dié streek "vremdelingen" genoemd worden… Ook in ALLE kustgemeentes noemen de oorspronkelijk inwoners de toeristen "vreemdelingen"… Zijn er dan van die toeristen die "blijven plakken" door een vast adres (via huren/kopen) dan noemen wij die nieuwkomers: Aangespoelden; indien een nieuwkomer komt van een àndere kustgemeente, dan krijgen ze de bijnaam van Weggewaaid (uit…).
   Fikken (+ zoons & dochter) zijn in Zeebrugge ook "weggewaaiden uit Heist" alhoewel wij reeds méér dan 15 jaar in Zeebrugge wonen. (en elk hun eigen huis daar hebben)

   • Niet te verwarren met strandjutters, ook bekend als ‘vluchtelingen’ en ‘asielaanvragers’ en ‘immigranten’

 2. Onder zwarten bestaat geen haat maar wel politieke meningsverschillen.
  Neem nu die man uit Djibouti die in Luik woont, maar naar Elsene trok voor een politieke meeting over de situatie in Djibouti.
  Hij werd op die meeting aan de deur gezet, nadien aangevallen door 4 man en als kers op de taart door een ‘Nederlandse’ Afrikaan met een scheermes de ogen uitgestoken. Het was volgens de mening van zijn tegenstanders DE manier om te verhinderen dat Moustapha nog kritische artikels over hen zou schrijven.

  • Op VTM kwam deze korte berichtgeving: http://nieuws.vtm.be/binnenland/213608-ogen-van-man-uitgestoken-brussel
   en in het Nieuwsblad “De verdachte heeft intussen bekend dat hij met het slachtoffer gevochten had, maar wist naar eigen zeggen niet meer zeker dat hij diens ogen had uitgestoken.” Waarschijnlijk verward, hoewel dat eigenlijk tot het ziektepatroon van een ander importmens behoort.
   En “Hij kon de identiteit van zijn belager nog meedelen aan de agenten, maar toch werd de verdachte zondagnamiddag rond 15 uur “per toeval” opgepakt. Een politiepatrouille die voor andere feiten naar het ziekenhuis ging, merkte de verdachte op. Hij was naar het ziekenhuis gegaan om zich te laten verzorgen voor de verwondingen die hij tijdens de vechtpartij had opgelopen.”
   De sukkelaar. Waarschijnlijk heeft de man zonder ogen hem opgewacht en aangevallen.4
   http://www.nieuwsblad.be/cnt/dmf20161107_02559402

Reacties zijn gesloten.