Laat maar komen, zegt de EU!

EUSSRDe EU ging overstag.                                                     Turkije een stap dichter bij EU-lidmaatschap.

Maandag werden de afspraken, die enkele weken geleden in Brussel gemaakt werden, bekrachtigd met een akkoord.  In onze kwaliteitsmedia zal u in hoofdletters lezen dat Turkije illegalen, die via Turkije de EU bereikten, zal terugnemen.  Tot zover het goede  nieuws, waaraan we weinig geloof hechten.

Het minder goede nieuws is dat Turkije bereikt heeft, waar het al jarenlang voor ijverde: een visumvrije toegang van Turken in de EU.
We durven er behoorlijk veel op wedden dat het “terugnemen” slechts met mondjesmaat zal toegepast worden.  Het gaat o.a. om Syrische vluchtelingen, die de EU toch al met open armen wil ontvangen.
Maar de Turken, die zullen gegarandeerd komen.  En die zullen we niet kunnen terugsturen.
Zowel de EU als Turkije gaan ervan uit dat dit slechts het opstapje is naar een EU-lidmaatschap van het Ottomaanse Rijk.

http://www.zamanvandaag.com/nieuws/europa/1931/turken-straks-zonder-visum-naar-eu
http://www.zamanvandaag.com/nieuws/europa/1705/eu-wil-vaart-maken-met-toetreding-turkije

1 gedachte op “Laat maar komen, zegt de EU!

  1. Als het zover zou komen dat Turkije zou aansluiten bij Europa dan start de 3de wereldoorlog in Europa en de EU misdadigers zullen de eerste zijn die opgepakt zullen worden.

Reacties zijn gesloten.