Kunstwerk afgedekt om Iran niet te schofferen

In het hoofdkantoor van de Verenigde Naties in Genève is een kunstwerk van een naakte man bedekt met doeken. Vandaag beginnen in het gebouw de gesprekken over het kernwapenprogramma van Iran.  Boven de ingang van de vergaderzaal hangt een reliëf genaamd ‘De schepping van de mens’. Alleen de handen en voeten van Adam zijn nog te zien in het kunstwerk van de Britse kunstenaar Eric Gill.

mannelijk naakt bedekkenWaar zijn we in godsnaam mee bezig. Hoe ver gaat men nog gaan om onze volledige Westerse beschaving, waarden normen en cultuur te verloochenen?
Wie het drie kwartier kan volhouden zal constateren dat het nooit goed komt.
http://www.youtube.com/watch?v=W3l4U2mUxj0#t=328

4 gedachten over “Kunstwerk afgedekt om Iran niet te schofferen

 1. Ik ken een werelddeel dat ze voor mijn part mogen afdekken. Liever gisteren dan vandaag.

 2. Moesten die vreemden het hier ook voor het zeggen hebben,Het museum van schone kunsten zou met de grond gelijk gemaakt worden. —Is dat onze toekomst ? !

 3. Ik vrees dat “naakt- of topless” stranden , als aanbeveling in een midden oosten vacantiebrochure , nog niet voor morgen zijn . Dat achterlijk volk is beschaamd ! Beschaamd over hun eigen lichaam . Zij dragen een kleding die doet denken aan lange pyama’s , om nog maar te zwijgen over hun vrouwen. Ik heb nog nooit een Allahtoya gezien , gehoord of gelezen die in zwembroek een frisse duik neemt . Ze staan nog met hun twee voeten in de middeleeuwen . Indertijd de zogezegde Heilige Katholieke kerk had ook dergelijke waanideeen over spaarzaam gekleed . Iets tonen dat de natuur ons heeft meegegeven gekoppeld aan een lustgevoel was een zonde , iets duivels . Op een bepaald ogenblik in de geschiedenis , heeft een Paus het bevel gegeven om alle barok-engeleltjes hun piemeltje en blote kont te overschilderen . Bestaat er iets mooier dan een vrouwen of mannen lichaam in puur natuur ? In mijn geval is dat door de jaren iets minder aantrekkelijk geworden om ermee te pronken , maar het is en blijft MIJN lichaam ! Het zal nog een tijdje duren voor onze woestijnbroeders schaamte krijgen over hun geest die gevuld werd met waanideeen en sprookjes en minder schaamte tonen voor hun lichaam. Als ik die evolutie nog mag meemaken zou ik zeggen Welkom Broeders en Zusters in de Eenentwintigste Eeuw

  • De schaamte van de rifters is van een heel andere aard dan die jij voor ogen hebt Rene.
   Je moet heel het artikel lezen om het stukje hieronder in zijn juiste context te plaatsen maar het geeft weer dat de cultuur waarvan sprake hier nooit zal-kan-wil integreren.

   …..Maar het is vooral op de as individualisme-collectivisme dat de Maghrebijnse cultuur en de cultuur van de doorsnee Westers land het meest van elkaar afwijken. De van oorsprong Marokkaanse antropoloog D Pinto heeft het over een fijnmazige cultuur of F -cultuur om een niet westerse cultuur (collectief denkende cultuur) te duiden en een grofmazige cultuur of G-cultuur om een westers gerichte cultuur (individualisme) te definiëren. G-culturen of individualistische samenlevingen zijn “schuld-culturen”: als iemand zich niet aan de regels van hun samenleving houdt voelt men zich schuldig. Men laat zich hier leiden door een persoonlijk geweten dat functioneert als een innerlijke gids (Hofstede pp 82).
   In de fijnmazige of traditionele cultuur waar groepsgebondenheid een grote rol speelt is het individu ondergeschikt aan de normen van de groep. Het zijn “schaamte culturen”: als iemand uit een groep de regels van de samenleving heeft overtreden zullen alle leden van de groep zich schamen, op grond van gevoel van collectieve verplichting. Eer en schaamte zijn hier primordiaal.
   Daarom staat gezichtsverlies symbool voor vernedering. Voor de Marokkaanse gemeenschap telt de goede naam en eer van de familie. De waarheid is daaraan ondergeschikt……
   https://www.golfbrekers.be/meulenberg-gevolg-van-20-jaar-cordon-sanitair-politiek/#more-6904

Reacties zijn gesloten.