‘Kunst’ mag ‘iets’ kosten

Decreet uit 1986 verplicht kunst in overheidsgebouwen. € 3,5 miljoen op 2 jaar.         € 9 miljoen in de welzijnssector. 

Heeft u zich al ingeschreven op de wachtlijst(en) van woonzorgcentra?

Permalink voor ingesloten afbeelding

Ctrl+ voor vergroting op uw scherm.

Ceci n’est pas une casserole

Kunst.  Denken we aan pilaren bekleed met hesp (video), 1.5 miljoen juweelkevers aan het plafond van Paola (video), het gooien met  levende katten (video niet meer beschikbaar),  de mosselpot (video).

Dank aan de belastingbetaler.  Hebben wij kunstpauzen, stadsdichters, progressieve filmdraaiers nodig?  De kleren van de keizer.

 

4 gedachten over “‘Kunst’ mag ‘iets’ kosten

 1. Katten in de lucht werpen , een mosselpot , juweelkevers aan het plafond ! Waar is de tijd van Rubens , Van Eyck en de zoveel andere Vlaamse Kunstenaars . Ze werden beroemd , bekend over de hele wereld omwille van hun KUNST . Ik betwijfel of Jan Hoet met zijn mosselen en zijn hespenpilaren , zijn naam binnen een paar honderd jaar zal terugvinden in de kunstgeschiedenis. Kunst kan echter ook een noodzaak worden bv correcten in de beerput werpen en daarna laten drogen …vol mooie korsten ….prachtig !

 2. Dit alles is één gigantische oplichterij om een “linkse en andere pseudo- kunstenaars” toe te laten hun zakken te vullen op kosten van de belastingbetalers.
  (in feite een verkapte staatssteun).
  In het Pallieterke had de toenmalige kunstcriticus het dan ook over “installateurs”, waarmee hij dan ook duchtig de draak stak.
  Het gaat hier bovendien over “artiesten” die dan systematisch de “sponsor=belastingbetaler” op alle mogelijke manieren schofferen.
  In feite moet dit decreet niet herzien worden maar gewoon afgeschaft worden.
  De “kunstwerken” kan men dan vervolgens openbaar verkopen..!!
  Veel zal er echter niet verkocht worden, tenzij als oud ijzer!!
  .

 3. Inderdaad het heeft allemaal fortuinen gekost, maar een feit is zeker de linkse bobos hebben er veel aan verdiend

Reacties zijn gesloten.