Krijgt Merkelland een nieuw volkslied?

De Duitse nationale hymne staat al langer in het mikpunt van de schaffende en geschaffte politiek. Kwestie van oubollige waarden zoals ‘Einigkeit, Recht und Freiheit’ te vertalen naar ‘Parallele samenlevingsvormen, onrecht voor bio-Duitsers en verdraagzaamheid t.o.v. de verrijkers’, kortom naar de nieuwe samenlevingsvorm van en door Merkel.

175 jaar geleden geschreven door Hoffmann von Fallersleben als „Lied der Deutschen“, sinds 1922 officieel het Duitse volkslied.

Intussen verblijven in Merkelland 10 miljoen niet-Duitsers, die aan ‘eenheid, recht en vrijheid’ een heel eigen invulling (willen) geven.

Blijkt dus dat de Duitsers met een popelend hartje zitten te wachten op een nieuw volkslied dat de nieuwe waarden, zoals tolerantie, respect, openheid voor andere culturen en andere onmisbare karaktertrekken die een Gutmensch onderscheiden van een nazi, tot uiting brengt.  Men moet de manier waarop men aan Duitsland denkt onder woorden brengen, luidt de boodschap.

Of de muziek dan mag blijven?  Een vraagteken.  Geen enkele Prachtlander heeft een boon voor een lied dat de kwetsende titel draagt Gott erhalte Franz, den Kaiser, dat Joseph Haydn 1796/1797 in Wenen ter ere van de  rooms-Duitse Keizer Franz II componeerde (Hob XXVIa:43) en dat later ook als ds Oostenrijkse keizerhymne gezongen werd.

Intussen gaat in Merkelland alles gewoon z’n gangetje.  Iedere Duitser zijn vluchteling.

FT

 

1 gedachte op “Krijgt Merkelland een nieuw volkslied?

  1. Dat nieuw volkslied zal niet nodig zijn als de volgende rechtspraak uit 1973
    bij de Bundesrepublikaner doordringt:’ Das Bundesverfassungsrecht hat in ständiger Rechtsprechung festgestellt, dass das Völkerrechtsubjekt ‘Deutsches Reich’ nicht untergegangen und die Bundesrepublik Deutschland nicht sein Rechtsnachfolger sondern mit ihm als Völkerrechtsubjekt identisch is’ ‘Das Deutsche Reich existiert fort, besitzt nach wie vor Rechtsfähigkeit, ist allerdings als Gesamtstaat mangels Organisation, inbesonderer mangels institutionalisierter Organe selbst nich handlungsfähig’.*

    Deze rechtsuitspraak werd op 20.02.2015 door het Bundesverfassungsrecht (Grondwettelijk Hof) bevestigd tegenover een vraag van Die Linke.

    *’Het Grondwettelijk Hof heeft in een blijvende rechtsuitspraak vastgesteld dat het volkerenrecht subject ‘Deutsches Reich’ niet is ondergegaan en de Bundesrepublik Deutschland niet in rechte zijn navolger is maar met hem als volkerenrecht subject identiek is. Het Deutsche Reich bestaat verder, bezit zoals voordien rechtsbevoegdheid, maar is evenwel als staat in zijn geheel, bij gebrek aan organisatie, in het bijzonder bij gebrek aan institutionele organen zelf niet handelingsbekwaam.)

    Dus sinds de gevangenneming van Dönitz en het afzetten van de regering in 1945, bestaat het Reich verder. Inclusief de grenzen van 1937. En dat Reich, ontstaan in 1871, wordt door 3 vreemde machten bezet. Een klein Russisch punt in Oost-Pruisen rond Königsberg, een stuk Polen en het grootste deel de BRD De Bundesrepublik is niet soeverein, daar geldt het bezettingsrecht. Daardoor is het echt niet denkbeeldig, er wordt aan gewerkt, dat Thüringen de derde joodse staat zal worden met als centrale stad Weimar. (zie een vorige reactie van mij). Tenslotte hebben we al het voorbeeld van de Balfour Declaration.

Reacties zijn gesloten.