4 gedachten over “Krijgt Delhaize een ‘explosief’ jaareinde?

  1. Het zou wel eens een doorbraak betekenen in het vredesproces. Indien de verkopers verkleed in een Arafat outfit met geruite hoofddoek….Verklede Palestijnen die in Delhaize Israelische producten aanbieden en aanbevelen ! Dat wordt … breaking world news

    • Jij hebt een levendige fantasie, eerst Tom Cruise, nu deze suggestie. Kunnen ze meteen de vredesbesprekingen aflassen. Alles opgelost: ook de Delhaizeproblemen. Boem!

  2. Delhaize had in zijn aanbieding ook speelkaarten en schaakspelen mogen opnemen.
    De laatste dag van de 8 dagen van Chanoeka is Nittel Night, hij valt gelijk met onze Kerstnacht, en begint met het invallen van de duisternis en eindigt de daarop volgende middag. In die nacht, waarin ‘die man’ werd geboren verschijnen met hem de kwade krachten, de klipot, die zich als parasieten aan het goede kleven. Om die reden zijn de orthodoxe joden vrijgesteld om die avond en nacht de Thora te bestuderen en mogen ze zich bezig houden met kaarten en schaken. Op die, volgens hen, verschrikkelijke nacht mogen er geen huwelijken plaats hebben, mag er niet naar de mikveh (ritueel bad) worden gegaan en mag men geen betrekkingen hebben, want mocht de vrouw bevrucht geraken zou dit kind zich wel eens tot het christendom kunnen bekeren.
    De Sefardische en Litouwse orthodoxen doen er niet aan mee.

Reacties zijn gesloten.