Komt er opnieuw “Je suis Charlie”?

De nieuwe spottekeningen bij Charlie Hebdo zijn ons al enkele dagen bekend; we konden ze echter niet publiceren omwille van het auteursrecht. De boetes en zelfs rechtszaken bij overtredingen zijn niet min. Tot scha en schande al enkele keren ondervonden. Onze redactie begrijpt niet dat men op sociale media zelfs volledige teksten en bijhorende foto’s/afbeeldingen terug vindt, maar als wij een in politieke of redactionele context een afbeelding plaatsen, die men ontelbare keren in bv. toeristische brochures kon zien, dan krijgen wij een incassobureau/advocaat op onze nek die van ons geld verlangt voor “oneigenlijk gebruik zonder toestemming”. Vandaar dat we steeds terughoudend moeten zijn bij het publiceren van afbeeldingen. We hebben het gevoel dat er een hogere macht onze Golfbrekers in het oog houdt; als trouwe bezoeker herinnert u zich waarschijnlijk dat we regelmatig “buiten dienst” vielen door iets of iemand die ons kon uitschakelen via IT-technische handigheden.

Dit gezegd zijnde, zijn wij ook “Charlie”. Of in het Antwaarps: “ook wij worden gesjareld”. Net zoals patriotten die hun land niet willen verkopen voor een appel en een vakkracht… (spreekwoord aangepast: eieren zijn intussen te duur geworden!) En nu krijgt u het beloofde filmpje met de spottekeningen:

2 gedachten over “Komt er opnieuw “Je suis Charlie”?

  1. Een nieuwe Je suis Charlie ???
    Goede vraag, die dan gevolgd wordt door een nieuwe “Je suis manipulé” .
    U zal de vraag dan ook moeten stellen aan “Bibi” !!
    Meer voeg ik er niet aan toe om u problemen te besparen.
    De “Kidon” is bovendien al over bevraagd.

  2. Onze politiekers hebben destijds op het moment dat ze voor ‘onze waarden’ hadden moeten opkomen en hun eigen bevolking hadden moeten beschermen, ons verkocht en de verkeerd kant gekozen waarvan wij nu de gevolgen dragen. De geestelijke stoornis van 5 letters, dat in onze taal ‘onderwerping’ betekend, is het kankergezwel in de wereld dat de ‘rede’ naast zich neerlegt en alles wat niet islamitisch is wil verbieden en vernietigen om zichzelf te vestigen via dwang, wapens en de moederschoot.

Reacties zijn gesloten.