Komt er een oktober-verrassing? (2)

In Komt er een oktober-verrassing? | Golfbrekers ging het over een mogelijke “vuile bom”, een valse vlagoperatie aan de Oekraïense of Wit-Russische grens. Vucic (Serbië) en Orban (Hongarije) wezen erop dat de drie maanden voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen van begin november een kritieke periode zijn.

Een kritiek punt

Een kritiek punt is de toegang tot Litouwen, de zogenaamde Suwalki Gap.

Aan de Poolse oostgrens en de Suwalki gap zijn duizenden NAVO-soldaten gestationeerd na de  oefeningen in de lente van 2024. Polen spreekt ervan de laatste twee grensposten met Wit-Rusland te sluiten. Honderden camions staan in de file in beide richtingen, o.a. fosfatentanks voor de EU-landbouwmeststoffen. 

China komt naar de NAVO

Nu is er een reactie van de Wit-Russische kant. De jaarlijkse militaire dril vindt daar  op dit ogenblik plaats met deelname van een contingent van de Chinese People’s Liberation Army.

NAVO-troepen staan daar straks op enkele honderden meter van Chinese troepen, elk oefenend aan zijn kant. NAVO spreekt over uitbreiding naar het Verre Oosten (Japan, Zuid-Korea enz.). De Chinezen zijn nu al overgekomen…

Nu geen speculaties maar een “harde” verrassing

Speculaties, zegt u, die vuile bommen en valse vlaggen. In het Oekraïens-Russische conflict spreken ze daar al twee jaar over. Een hard feit nu onbekend voor de meeste EU-burgers.

Op 30 september valt de LIBOR-overeenkomst volledig weg. Dat staat voor London Interbank Offered Rate. Daar zijn veel schandalen mee geweest zoals u in deze video verneemt.

Maar wat is het? Een panel van Europese en Amerikaanse banken in Londen zette de rentevoet vast waartegen leningen in tien munten voor een korte termijn (één dag tot een jaar) verstrekt worden. Zo konden Europese landen vrij voordelig staatsschuld herfinancieren in euro-dollars. Dat zijn de hopen dollars die in de wereld buiten de VS (off shore) circuleren. Die kans valt nu weg. Ze zullen zich voor leningen in dollars nu moeten schikken naar de Fed (centrale bank van de VS) en diens hogere rentes. Trump heeft daar in 2018 Jerome Powell benoemd. Dat is misschien de enige benoeming van Trump die een verschil gemaakt heeft. Powell wil komaf maken met de eindeloze deficit spending van de overheden, de ermee gepaard gaande inflatie, het eindeloze geld drukken om groeiende handelstekorten te camoufleren.

Bye, bye goedkoop herfinancieren

Dat betekent dat de rentes op de staatsschulden van de EU-landen (veel) duurder worden. Dat op een moment dat de geldhonger van de EU-landen (Frankrijk, België..) maar ook van de EU zelf onstilbaar is. 50 miljard per jaar voor Oekraïne, 500 miljard voor EU-defensie op tien jaar, honderden miljarden voor groene omschakeling (1 biljoen in het vooruitzicht gesteld in 2020).

U wordt digitaal gepluimd

Een uiterst naïef promo-filmpje van de ECB over de digitale euro die ons opgedrongen zal worden.

Het EU-parlement kan vanaf nu verdragen aanpassen, dat is ingeschreven in het goedgekeurde voorstel van november 2023 om “de verdragen te amenderen”. Komt daar de rechtstreekse belasting van EU-burgers bij? Dat zou kunnen via een rekening die u opgelegd wordt in digitale euro direct bij de Europese Centrale Bank. Dat is de Europese Central Bank Digital Currency (CBDC).

Dan kan “Brussel” beslissen hoeveel van uw geld in een fonds gestopt wordt, bv. een groen fonds, een vredesfonds (dat in feite een oorlogsfonds zal zijn).  U zult amper weten waar uw geld uithangt. We hebben nog niks gezien.. Verrassingen zat tot ver voorbij oktober, dat is gegarandeerd.  Boer pas op uw ganzen!

Tenax

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

19 + 17 =

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.