“Kiezen voor de dialoog”…

Afbeeldingsresultaat voor muziek haramIslamitische As-Siddieq-school weigert kinderen aanwezig te laten zijn bij muziekoptreden
Kinderen van de samenleving afkeren doe je zo
Leerlingen van de As-Siddieqschool mochten van de schoolleiding het dans- en muziekgedeelte van een programma in de Saoedische madrassa Amsterdamse Balie niet bijwonen. Programmamaker van het evenement “Discussiëren kun je leren”, Chantal Deken, zegt tegen het Parool:

“Overigens zien we vaker dat scholen afzien van deelname vanwege de vorm of inhoud die wij kiezen. Dat is niet per se iets islamitisch. In die zin heeft ­­As-Siddieq lef getoond. Zij kiezen voor de dialoog.”

Lees verder…

Blijkbaar zijn ze in de As-Siddieqschool in de periode van zes, zeven jaar niet tot inkeer gekomen:

Voor alle duidelijkheid, muziek en dans is haram.  Kinderen uithuwelijken, besnijden, verkopen, onderwijs weigeren,  kindsoldaten in de strijd gooien, samen turnen, zwemmen, spelen is halal.  Dialoog, zegt truttemie Chantal Deken.

 

12 gedachten over ““Kiezen voor de dialoog”…

 1. Ahaaa, nù weet ik het (op mijn oude dag) wààrom de vrouwen op straat steeds met hun achterwerk staan (of gaan) te schudden…
  Het is NIET om bij de mannen een tentje-in-hun-broek op-te-stellen, maar WEL om hun god te behagen zodat zij, nà hun dood, direct naar de hemel zouden gaan.
  De hemel zal zéker wijd openstaan voor de Braziliaanse carnavalmeisjes. 🙂

 2. Fw: !!!! BIJNA NIET TE GELOVEN WAT ER GEBEURT IN ONS, ONS, ONS LAND – – – -Brief van een Vlaamse dokter !
  JD

  ;

  Vse dokter !

  Brief van een Vlaamse dokter !!!

  IK HEB IN JANUARI EEN KNIEPROTHESE GEHAD.
  DIT WAS 2 MAAND OP VOORHAND DOOR DE DOKTER GEPLAND.
  IK HAD EEN KAMER ALLEEN AANGEVRAAGD.
  BIJ OPNAME WAS DEZE NIET TER BESCHIKKING OMDAT ER BEPAALDE PERSONEN DE 1 PERSOONSKAMERS OPEISEN VOOR HUN GELOOF.
  DE ENIGE KAMER TER BESCHIKKING WAS EEN KAMER MET 4 PERSONEN (EIGENLIJK ACHTERAF GEEN SPIJT VAN GEHAD ) BEHALVE 1 BED DAT NOG MOEST BEZET WORDEN .
  WAT DACHT U, EEN ROMA VROUW DIE NOG NIET INGESCHREVEN WAS IN BELGIE MOEST EEN RUGOPERATIE LATEN DOEN .
  DEZE WAS VERGEZELD VAN EEN TOLK EN EISTE DAT HAAR BABY 1.5 JAAR OUD BIJ HAAR MOEST BLIJVEN.
  DE BABY MOEST NOG BORSTVOEDING KRIJGEN.
  UITEINDELIJK HEBBEN ZE BESLIST DAT DIT NIET KON .
  ALS WIJ NAAR HET ZIEKENHUIS GAAN MOETEN WIJ ALLES VAN WASGERIEF MEEBRENGEN.
  ZIJ NIET. ZIJ KREEG ALLE DAGEN PROPERE
  HANDDOEKEN ,WASHANDJES,TANDPASTA ,ONDERGOED EN SLAAPJAPONNEN.
  VOOR HAAR WAS ZELFS HET REVALIDATIECENTRUM AL GEREGELD WAAR ZE NA HET ZIEKENHUIS NAAR TOE KON.
  EEN MEDEKAMERGENOOT DIE DAT AL EEN MAAND OP VOORHAND HAD AANGEVRAAGD HAD GEEN PLAATS EN MOEST HAAR PLAN MAAR TREKKEN .
  UITEINDELIJK HEEFT ZE IN EEN ANDER REVALIDATIE CENTRUM EEN PLAATS GEKREGEN TUSSEN DE MENSEN DIE ZEER ZWAAR ZIEK WAREN.
  EN DAN MAAR ZEGGEN DAT DE BUITENLANDERS GEEN VOORRANG HEBBEN OP DE ECHTE BELGEN , IK DENK DAAR ONDERTUSSEN AL HEEL ANDERS OVER.
  DIT BERICHT GEKREGEN VAN DOKTER RITA DE DONCKER, OOGARTS, DOCHTER VAN ADELSON EN ANNIE DE DONCKER –VAN VAERENBERGH
  ’T WORDT HÉÉL ERG IN BELGIË

 3. Nog van da !

  ZEKER LEZEN TOT HET EINDE

  Dit doet toch nadenken omtrent de rechtvaardigheidspolitiek die men voert !
  Geschreven door een dokter uit Lede, die het beu is 053/764978
  Brief van een Vlaamse dokter
  Als dokters hun mond openen, kan het tellen,
  Lees onderstaande …..

  BRIEF VAN EEN VLAAMSE DOKTER…..

  In Artsenkrant lees ik dat zelfstandigen vanaf 1 januari ’08 zich verplicht moeten verzekeren voor kleine risico’s – wat ik goed vind – maar de bijdrage zal afgerekend worden naar gelang het inkomen.
  Ondertussen worden 35.000 mensen per jaar ons land binnengepompt – wettelijk – in het kader van familieherenigingen.
  Volgens het Nieuwsblad heeft Buitenlandse Zaken aanbevolen zeer ruim te zijn in de toelatingen.
  Het gaat veelal om (oude) Turken, Noordafrikanen, Kosovaren enz.
  Zonder hier ooit een dag gewerkt te hebben, zonder enige taalkennis en zonder te zullen moeten werken (vaak gaat het om prille vijftigers – hier worden de autochtonen door de RVA afgejaagd) zijn ze direct in orde met de ziekteverzekering – ook kleine risico’s, mits een kleine bijdrage van hun familie.

  Terwijl ik dit schrijf, heb ik een Russisch-Kazaks kindje laten opnemen op pediatrie met acute mastoïditis.
  Ze liggen op een éénpersoonskamer – er is HEEL beperkte kennis van het Nederlands.

  Ze kunnen er altijd bij blijven want ze werken toch niet. Grootvader en grootmoeder Kazak zijn er ook bij.
  Ze hebben mij al dadelijk verteld dat bij invullen van papieren voor’dringende opname’, zij helemaal niets moeten betalen.

  Mijn bloedeigen kleindochter heeft hier ook op pediatrie gelegen op een éénpersoonskamer.
  Mijn zoon heeft véél opleg betaald.
  Het was ook dringend.

  Lijdzaam moeten wij toezien hoe ons land op elk gebied leeggeplunderd wordt.
  Ik verwijs hierbij naar een artikel in een anti-Vlaamse Vlaamse krant waarbij de lof wordt gezwaaid van een Brussels ziekenhuis waar Vlamingen worden veracht.
  En niet in hun taal worden bediend. Maar wel vreemdelingen.

  Enfin, als ik deze onterende situatie vol hou en tot mijn 65ste werk, zal ik 35/45 van mijn wettelijk pensioen trekken.
  Dat zal toch al gauw 500 euro zijn…
  Uiteraard zal ik moeten blijven verder betalen voor mijn kleine risico’s.

  Tenslotte ben ik maar een autochtone Vlaamse dokter.

  Dr.. L. Brondeel,
  (Neus- Keel en Oorziekten)
  Lede

  P.S. Ik heb ook al minimum vijf plastische neuscorrecties uitgevoerd bij asielzoekers, met goedkeuring van de desbetreffende OCMW’s.
  Zuiverfunctionele problemen.
  Volledig terugbetaald !!

  Gratis voor de allochtoon !!

  Begrijpen de mensen dan niet dat we ons eigen “graf” aan het graven zijn ?!
  Iedere Belg zou dit moeten lezen, gelieve te willen doorsturen.

   • Tja. Als er iets onwaarschijnlijk is is het meestal ook niet waar. Er bestaat inderdaad een NKO-arts met die naam in Lede. Of hij dit echt geschreven en verspreid heeft? Zijn taalgebruik doet ons twijfelen. En zijn verhaal al helemaal.

    • Dit “verhaaltje” wordt zeker al 5 of 6 jaar lang, door middel van e-post, steeds opnieuw verder en verder doorgestuurd. In vroegere versies stond er ook het z.g. adres van deze dokter vermeld, dit gegeven is intussen weggevallen…

     • Ik kreeg hedenmorgen dat mailtje . Ik kan moeilijk geloven dat die klagende artsen nep zijn en verzonnen .Ik denk dat dit soort toestanden schering en inslag zijn zeker in de medische wereld. Wat doen ze met een illegale asielzoeker , die geen nagel heeft om zijn gat te krabben en die dringend medische zorgen nodig heeft , laten wegrotten in de goot ?

     • Controleren of het waar is kunnen we niet. Feit is dat onze redactie tijdens ons bestaan al tientallen keren dat bewuste mailtje (of soortgelijke) heeft zien passeren. Alsof het spionnencentrum dit zomaar zou laten passeren als het waar is.

   • Kettingmail ‘open brief van een Vlaamse Arts’ +

    Fragment uit de kettingmail.
    Open brief van een Vlaamse arts In Artsenkrant lees ik dat zelfstandigen vanaf 1 januari ’08 zich verplicht moeten verzekeren voor kleine risico’s – wat ik goed vind – maar de bijdrage zal afgerekend worden naar gelang het inkomen. Ondertussen worden 35.000 mensen per jaar ons land binnengepompt – wettelijk – in het kader van familieherenigingen.Volgens het Nieuwsblad heeft Buitenlandse Zaken aanbevolen zeer ruim te zijn in de toelatingen. Het gaat veelal om (oude) Turken,Noordafrikanen,Kosovaren enz. Zonder hier ooit een dag gewerkt te hebben, zonder enige taalkennis en zonder te zullen moeten werken (vaak gaat het om prille vijftigers – hier worden de autochtonen door de RVA afgejaagd) zijn ze direct in orde met de ziekteverzekering – ook kleine risico’s, mits een kleine bijdrage van hun familie. Terwijl ik dit schrijf heb ik een Russisch-Kazaks kindje laten opnemen op pediatrie met acute mastoïditis. Ze liggen op een eenpersoonskamer – er is beperkte kennis van het Nederlands. Ze kunnen er altijd bij blijven want ze werken toch niet. Grootvader en grootmoeder Kazak zijn er ook bij. …

    De kettingmail is een lezersbrief uit de Artsenkrant van februari 2008 van geneesheer D.L. Brondeel uit Lede. Dhr Brondeel beklaagt zich over de verregaande gratis medische zorgen die gezinsherenigers, asielzoekers en vreemdelingen krijgen in ons land. De arts ondersteunt zijn betoog met een sprekend voorbeeld van een Russisch-Kazaks gezin dat meer medische voordelen zou genieten dan zijn eigen zoon en kleinkind. Hij verwijt het Russisch Kazaks gezin gebrek aan kennis van het Nederlands, gebrek aan werkwil en plundering: „lijdzaam moeten wij zien hoe ons land op elk gebied leeggeplunderd wordt‟. Verder in zijn betoog heeft de arts het nog over vreemdelingen en asielzoekers die esthetische ingrepen zoals neuscorrecties volledig terugbetaald krijgen door het OCMW.

    Klopt de inhoud van de kettingmail?
    Het Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding heeft contact opgenomen met de Artsenkrant om na te gaan of deze brief vals was of niet. Deze brief werd inderdaad gepubliceerd in de Artsenkrant van februari 2008. Volgens de eindredacteur van de Artsenkrant is er getwijfeld om de brief te publiceren maar uiteindelijk wilde men de discussie op gang brengen. Wat men echter vergat is dat bijna alle informatie over het recht op ziektebijdrage fout is (bewust of onbewust?) en dat het taalgebruik van de arts in kwestie allerminst neutraal en constructief te noemen is.
    De telefoonnummers die in de aanhef van de kettingmail vermeld worden zijn zo blijkt (uit ons onderzoek) niet afkomstig van een ontevreden dokter, maar werden per abuis in de mail opgenomen toen iemand deze kettingmail aan zijn contacten doorstuurde. Vervolgens werd aangenomen dat de telefoonnummers toebehoorden aan een dokter. De rechtmatige eigenaar van deze telefoonnummers hoopt dat deze fout hersteld wordt en heeft kennis genomen van de analyse van het Centrum.

    Zoals gewoonlijk analyseren wij de inhoud van de mail en daarvoor werkten we samen met de vzw Medimmigrant, die gespecialiseerde kennis heeft over de toegang tot gezondheidszorg voor mensen zonder wettig verblijf (www.medimmigrant.be). Ook op de website van het Oost-Vlaams Diversiteitscentrum ODICE vindt u tal van informatie over de toegang tot gezondheidszorg http://www.odice.be/orientatiepunt of http://www.orientatiepunt.be
    Enz.
    Bron: http://www.google.be/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&ved=0ahUKEwjO1oi1rKvTAhVLJVAKHTBTA8MQFggjMAA&url=http%3A%2F%2Fwww.medimmigrant.be%2FKettingmail%2520vlaamse%2520arts%2520en%2520reactie%2520CGKR.pdf&usg=AFQjCNG7HdEpsOltJU6CgbNK_SecdSpc1g&sig2=nkxAiMglKZYd0DhJGcM7YQ

 4. Dan liggen ze te lullen over integratie en “mensen zoals wij” ! Het is en wordt geen multiculturele samenleving maar een multiculturele catastrofe

Reacties zijn gesloten.