Kiest God groen?

Gaat God zich met het milieu bemoeien?  Zo ja, welke God?  Een oeukumenische God, een unisex God, een multiculturele God?

De katholieken nemen in elk geval het voortouw want – volgens de  krant Gazetta del Sud –  meent de aartsbisschop van Napels, Crescenzio Sepe,  dat milieuvervuilers geen communie mogen ontvangen.  Die bevinden zich niet in de gratie Gods.  Geen hostie dus.

Hij verklaarde dit doodleuk op een forum van de christelijke milieugroep Greenaccord. Hij reageerde daarmee op berichten dat de maffia giftig en kankerverwekkend afval had begraven rond Napels en zo de volksgezondheid in gevaar had gebracht.
“Onze mensen moeten de waarheid horen over wat er gebeurd is. Maar het is ook belangrijk om over alle positieve zaken te praten die gedaan zijn. Het is tijd voor iedereen om zich te verenigen en de aarde vrij te maken van gif.”

Komt er een centrale databank in het Vaticaan voor milieu-biechtgeheimen?

In de Verenigde Staten is er zelfs een echte beweging van verschillende religies ontstaan die samen preken over de klimaatverandering. Het initiatief daar gaat uit van de organisatie Interfaith Power and Light, een religieuze organisatie van meer dan veertienduizend geloofsgemeenschappen (!) die zich inzet voor het klimaat en de klimaatverandering wil aankaarten.

Da’s pas goed nieuws.  Neem maar eens een kijkje in de Prachtlanden.  Daar is nog veel werk aan de winkel.  Ook in vredestijd behoort milieubescherming niet echt tot hun prioriteiten.  We zien het direct gebeuren: op vrijdag de lokale Groenafdeling op stap met Natuurpuntactivisten om afval langs de wegen en stranden te verwijderen.  Hotels plaatsen overal op hun grondgebied verschillende vuilbakken om te sorteren.  Niet dat het iets uitmaakt, want dat vuil wordt door dezelfde vuilwagen afgehaald.  Wie weet waar ze hun afvalberg dumpen, mag het ons melden.

IPS

 

1 gedachte op “Kiest God groen?

  1. Aartsbisschop Crescenzio , Seppe voor de vrienden ! Wat heeft God nu te maken met vuilnis en afval verwerking Ik had zoiets verwacht van Aartsgroene Wouter Besien nu de verkiezingen in aantocht zijn

Reacties zijn gesloten.