Kibbelen uw kinderen ook over het eten?

De EU houdt zich niet alleen met ernstige zaken bezig zoals het beheer van uw geld, het sponsoren van regimes buiten de EU, het betalen van gasrekeningen, het opdringen van economische sancties, de invoer van hooggekwalificeerde vakkrachten, het vrijspreken van moordenaars en piraten omwille van hun mensenrechten e.d..  De EU bepaalt bovendien uw alledag, beslist over de inhoud van uw keuken, de doelmatigheid van apparaten, de formaten en vormen van groenten en fruit.  De EU kibbelt bovendien over het kerstmenu.  Over hún kerstmenu in het  Brusselse restaurant Jan.

eu

Besparingen?  Ze hebben voor zichzelf uit de EU-kantinekas een super-de-luxe festijn met truffels, fazant, kreeft en ganzenlever (beter bekend als foie gras) gesponsord waarbij ze zelf slechts een minimaal bedrag moeten opleggen.

En over die ganzenlever ging de ambras betrokkenheid van de parlementsleden.  Die is in Engeland zelfs verboden.  Dierenkwelling.  De Groene Partij wou die liever niet op het menu zien.  Een verhitte e-mailcarroussel veroorzaakte een nooit geziene betrokkenheid bij de parlementaire bezigheden.  Conservatieve parlementsleden wilden en zouden ganzenlever eten.  De argumenten van de ganzenbeschermende Groenen werden afgeblokt met een nijdige tegenuitval dat halal slachtingen ook gruwelijk zijn…

Wanneer staan de dierenrechten op de agenda van de EU?

Huffington Post

 

1 gedachte op “Kibbelen uw kinderen ook over het eten?

  1. Ik keur het dierenleed dat Foie Gras teweeg brengt niet goed, maar de conservatieven hebben natuurlijk overschot van gelijk als ze de groenen voor de voeten gaan werpen dat Halal slachtingen ook gruwelijk zijn. Want zo zijn de groenen wel: pik er een onderwerpje uit dat makkelijk te winnen valt met emotionele argumenten, en zeker van een tegenstander die geciviliseerd zal proberen te argumenteren. Daarom branden ze hun vingers niet aan het halal debat. Want die moslims argumenteren toch op een andere wijze. Oeioei, kak in de broek. Oogje dichtknijpen voor onze “politieke vrienden” dus, waar we toch nog een paar stemmen van krijgen. Dan mag het dus. Huichelaars!

Reacties zijn gesloten.