2 gedachten over “Kerstmis over heel de wereld

 1. Kerstmis 1914 aan het front :
  https://henrymakow.com/2022/12/1914-Christmas-Truce-Contains-a-Lesson.html?_ga=2.43992549.1380746539.1671982837-683770287.1671545845
  met citaat :

  “By Christmas, it was evident that this ‘quick war’ was not soon to be over as the politicians had promised. Pope Benedict XV, left, had proposed a Christmas cease, but it was rejected as ‘impossible’ by both sides.” (=einde tekst).

  De rol van Paus Benedictus is hier van belang, en die er op gericht was om Italië uit de oorlog te houden, want de Geallieerden wilden ten allen prijzen Italië er ook bij betrekken. Zijn afwijzende houding hierover lokte ook in België negatieve reacties uit, mede door de brand van Leuven, een “false flag” aanslag avant la lettre. De Paus moet dan ook over info beschikt hebben over wat er werkelijke gaande was bij deze WO I. Over de brand van Leuven heerst tot hiertoe nog steeds een nooit geziene “Omerta”, bij alle betrokken partijen.
  Een eerste poging om Italië in de oorlog te sleuren met de brand van Leuven had dus geen gevolg, maar uiteindelijke gingen de Italianen toch door de knieën met het geheime verdrag van Londen van 1915. Mussolini, een Brits agent, was ook voorstander van de deelname van Italië aan deze oorlog.
  Er was dan nog het drama met Edith Cavell nodig en uiteindelijk het zinken van de Lusitania om de USA er ook bij te krijgen.
  Een van de gevolgen van de Italiaanse betrokkenheid was het verlies van Zuid Tirol door Oostenrijk. Door dit feit plaats ik de reactie dan ook bij het Oostenrijkse Kerstlied, Zuid Tirol waar het nog steeds wachten is op de hereniging met het moederland.

 2. Het valt nog eens op hoe onkerkelijk, hoe onchristelijk de openbare omroepen zijn in dit apenland dat Belgie noemt. Wat een leeg gevoel tegenover de andere landen waar nog aandacht word besteed aan het geboren Kerstekind. Een regelrechte schande en een reden om nooit meer naar de gebrainwaste media te kijken.

Reacties zijn gesloten.