Kerstgedachte

Ziet u het al gebeuren: een middernachtsmis met een ‘Allah Akbar’ kreet in het Gregoriaans? Teveel Glühwein en Schnaps gedronken op de kerstmarkt, denkt u?
Nochtans is dit de oproep van Groene en Rode politici en de Centrale Raad voor moslims in Duitsland.

”Het zou een groot teken van vrede tussen de godsdiensten zijn als er in de kerk een moslimlied wordt gezongen en in de moskee een kerstlied,” verklaarde politicus Omid Nouripour van de Groenen. Rode kameraad Thomas Funk sluit zich daarbij aan: ”We moeten begrip, respect en tolerantie naar elkaar tonen. Het zou mooi zijn als we dat kunnen doen met het zingen van een lied.”

Kent er iemand een toondichter om ‘Allah Akbar’ op muziek te zetten?

FT

5 gedachten over “Kerstgedachte

  1. Dan is dan, op de valreep, de mop van het jaar.
    Verder gaan moslimliederen, voor zover muziek niet haram is, over stromen bloed en het afslachten van Joden, Christenen en andere ongelovigen.

  2. Kan niet , zeker niet in het gregoriaans het zou klinken als ” Allah Akbar Halleloeija ” het zou een belediging zijn voor de enige echte onvervalste God, idem , Jezus Christus Akbar , daar zou de Paus ook niet mee akkoord gaan . Een kerstlied a la Allah dat zie ik ook niet zitten . Om de meest gelovigen te eren , zou het kunnen beginnen …..””” De IS-sers lagen bij naa-aachten zij hadden hun slachtoffers geteld…………

  3. ‘Kent er iemand een toondichter?’

    Vraag het eens aan Israel Isidore Baline, beter gekend als Irving Berlin. Hij slaagde erin, in verband met Kerstmis, met White Christmas de song van de eeuw te maken.

    • Heb de titel al : I’m dreaming of a sandstorm in the desert, nu nog de muziek.

Reacties zijn gesloten.