Kennismaking

Golfbrekers is de naam van de nieuwe blog, die zal trachten Ray De Bouvre’s geesteskind, Angeltjes, op te volgen.

De keuze voor deze naam ligt voor de hand.

Golfbrekers worden gebouwd als kustverdediging om het land te beschermen tegen nadelige invloeden vanuit de zee, om een beschut gebied te creëren, om erosie van het land tegen te gaan. Vanuit deze definitie nam het idee gestalte het werk van Ray De Bouvre voort te zetten opdat we voor Vlaanderen een zij het bescheiden – dam kunnen opwerpen tegen de belgische en mondiale bedreigingen.

Verbonden maar niet aan banden.

Verbonden met ons land, met onze cultuur, met onze taal en gebruiken, met onze geschiedenis en met onze toekomst.

Niet aan banden omdat de auteurs op deze blog onafhankelijke geesten zijn, die weigeren een muilkorf te dragen.

Vlaams-radicaal en anti-belgicistisch. Euro-kritisch en ruimdenkend. Groothartig en kleingevoelig. Soms humoristisch en dikwijls zwartgallig. Absoluut politiek-incorrect en waarheidsgetrouw.

U hoeft het niet met ons eens te zijn, maar wie het is, bevindt zich in goed gezelschap. Uw reacties en aanbevelingen zijn altijd welkom. Scheldpartijen komen niet door de censuur van onze pr-verantwoordelijke.

Houzee!

Redactie Golfbrekers

45 gedachten over “Kennismaking

 1. Oneindig veel succes toegewenst vanuit Griekenland.
  Moge Ray van hierboven trots toekijken!

  (En voorts: volledig akkoord met de tip van elveebee)

 2. Veel succes! ‘Golfbrekers’ staat vanaf vandaag bij mijn favorieten.

  • Ik zou toch wat breder zijn met de nominatie “scheldpartij”. Te veel lezersbrieven met nuttige informatie worden door de media én partijen geweigerd omdat het hen niet aanstaat of ook omdat er soms onaangename waarheid in zit? En die waarheid moeten we juist weten om de tegenstander met kennis van repiek te dienen.

 3. Van harte gefeliciteerd met jullie site! Ik hoop dat jullie het nog lang zullen kunnen volhouden en evenveel succes zullen kennen als Ray’s webstek.

  Ook ben ik het met -ik weet niet meer juist wie- eens om ergens bovenaan een foto of verwijzing naar Ray te plaatsen zodat iedereen nog eens aan hem kan denken elke keer als hij/zij de nieuwe site opendoet.

 4. Als ik de nieuwsfeiten en de politieke evolutie van de laatste weken overschouw dan ben ik zeer verheugd met de realisatie van deze allernoodzakelijkste ‘Blog’. Patrick Janssens mag dan David Davidse en co voor zijn kar spannen om de sfeer op te rakelen van de jaren dertig, wie weet wil zelfs de Sint (acteur van rood ‘kruisloos’ signatuur en daarom bevooroordeeld) in december de hand niet meer schudden van ‘Bürgermeister’ De wever. Ik ben ervan overtuigd, al zal het moeilijk zijn, maar de artikels die worden geplaatst in de toekomst zullen ‘Angeltjes’ (even) waardig zijn. Velen mogen dan hopen en zelfs dromen dat met het heengaan van ‘Ray’ ook de stem van de Vlaming gesmoord wordt, doch dit was echter maar voor even om het verlies van Ray een plaats te geven en te verwerken. Succes gewenst van mijnentwege

 5. Eindelijk! Ik werd al ongerust dat Angeltjes van Ray geen opvolger zou krijgen.
  Wordt er ook een teller geïnstalleerd waarop we de vooruitgang van “Golfbreker” kunnen zien? Ik heb nog wel wat moeite om door de Blog te navigeren… Ludo

 6. een mooi eerbetoon aan Ray , ik wens de redactie van “Golfbrekers” veel success !

 7. Geachte redactie,
  Proficiat, welkom, bedankt voor het geweldige werk dat u op zich neemt, en goede moed.
  Houzee!
  Willy

 8. Wie was er eerst? Nageltjes of Golfbrekers? Vissen beiden in dezelfde vijver, misschien de koppen eens bij elkaar steken?
  Vriendelijke groeten.

 9. Het werk van Ray verder zetten zal een zware opdracht zijn, maar ik ben jullie dankbaar dat jullie reeds op het goede spoor zitten. Van harte veel succes.
  Walter

 10. ben blij dat er een vervolg komt op de angeltjes heb ze zo gemist .
  ik heb jullie bij de favoriten gezet ,zo kan ik elke dag een kijken wat voor nieuws
  er is in Vlaanderen,

 11. Euh ik heb enkele dagen geleden een reactie geplaatst…vindt die niet terug, is dit louter toeval of heeft dit andere oorzaken ?
  Als jullie de pretentie hebben Ray’s werk verder te zetten tja dan graag een woordje uitleg.
  Ray was zo fatsoenlijk als ik een reactie die “erover” was op Angeltjes wou plaatsen en hij publiceerde het niet (1 maal gebeurd), me daarvan op de hoogte te brengen, ben nieuwsgierig of jullie dezelfde traditie eren.

  Trucker

  • Wij vinden uw reactie ook niet terug. Deze blog werd nog maar enkele dagen geleden opgestart en we moesten dagelijks technische problemen oplossen.

 12. mijn gelukwensen dat u zo snel tot een positief besluit bent gekomen. Ik hield Angeltjes ne keer of twee in de week in het oog en staat Golfbreker bij mijn favorieten; niet dat we Ray zullen vergeten. Tot lezens

 13. Ik wens jullie evenveel succes toe als Ray had met zijn blog. Ik heb stellig nood aan ongefilterd nieuws van het genre dat in de reguliere media niet aan bod komt, waarin man en paard worden genoemd, waarin bepaalde termen niet door een politiek correcte verkramping worden weggecensureerd en waarin een kat een kat mag heten. Het zou overigens mooi zijn als het archief van Ray’s blog nog op de één of andere manier bewaard zou kunnen worden want de schat aan leeswaardig materiaal dat hij heeft bij elkaar verzameld heeft meestal nog niets aan actualiteitswaarde verloren.

Reacties zijn gesloten.