Kennismaking

Golfbrekers is de naam van de nieuwe blog, die zal trachten Ray De Bouvre’s geesteskind, Angeltjes, op te volgen.

De keuze voor deze naam ligt voor de hand.

Golfbrekers worden gebouwd als kustverdediging om het land te beschermen tegen nadelige invloeden vanuit de zee, om een beschut gebied te creëren, om erosie van het land tegen te gaan. Vanuit deze definitie nam het idee gestalte het werk van Ray De Bouvre voort te zetten opdat we voor Vlaanderen een zij het bescheiden – dam kunnen opwerpen tegen de belgische en mondiale bedreigingen.

Verbonden maar niet aan banden.

Verbonden met ons land, met onze cultuur, met onze taal en gebruiken, met onze geschiedenis en met onze toekomst.

Niet aan banden omdat de auteurs op deze blog onafhankelijke geesten zijn, die weigeren een muilkorf te dragen.

Vlaams-radicaal en anti-belgicistisch. Euro-kritisch en ruimdenkend. Groothartig en kleingevoelig. Soms humoristisch en dikwijls zwartgallig. Absoluut politiek-incorrect en waarheidsgetrouw.

U hoeft het niet met ons eens te zijn, maar wie het is, bevindt zich in goed gezelschap. Uw reacties en aanbevelingen zijn altijd welkom. Scheldpartijen komen niet door de censuur van onze pr-verantwoordelijke.

Houzee!

Redactie Golfbrekers

45 gedachten over “Kennismaking

 1. Ik wens de nieuwe broodnodige Blog alle succes toe en hoop zoveel mogelijk gelijkgezinde Vlaams Nationale vrienden hier te kunnen ontmoeten op een even klaar en duidelijke taal zoals we gewoon waren van onze goede vriend Ray.

 2. Ik heb de komst van uw blog bij “polkun” aangekondigd. Ik wens u veel bloggenot, veel bezoekers en vooral veel succes in Uw streven naar een onafhankelijk Vlaanderen. Hoe meer mensen u kan bereiken hoe sneller Uw streven een feit zal zijn.
  In ieder geval ! Ga ervoor
  Jos

 3. Eindelijk een poging om een vervolg aan Angeltjes te breien, en, zoals het zich laat aanzien, veel meer dan zo maar een poging. Dit lukt wel!
  Alle heil toegewenst. Jef van Opoeteren

 4. Gefeliciteerd met het nieuwe initiatief en veel succes toegewenst aan de initiatiefnemers. Een voorstel: is het niet mogelijk – hoewel dit een onafhankelijke blog is en geen voortzetting van Angeltjes – om op de voorpagina een blijvend eerbetoon aan Ray te vermelden? Eventueel een kleine foto met daaronder: Uit respect voor en in navolging van de grondlegger van Angeltjes, Ray deBouvre.

 5. Proficiat.
  Jullie staan vanaf nu bij de topfavorieten die dagelijks geraadpleegd zullen worden.

 6. Golfbrekers, “de rots in de branding” dat was Ray.
  Vanzelfsprekende promoot ik deze blog.
  Heel genegen,

 7. Gisteren was het “springvloed” (extra-hoog water) en kon men aan de kust duidelijk merken wààrom men golfbrekers vandoen heeft.
  Veel succes toegewenst aan de “hoofdredacteur” en zijn schare “medewerkers”, alsook aan àlle bezoekers, die, zoals te merken NIET MEER enkel “Senioren” hoeven te zijn.

 8. Ik ben blij te vernemen dat het geesteskind van Ray een vervolg zal krijgen,en zo te lezen zijn jullie al goed op weg. Daarom wens ik de redactie alle succes toe.
  —– Een vraagje toch: wat zal er gebeuren met het operablog waar Ray zo zorgzaam mee was ?

 9. Hoera, eindelijk terug waarheidsgetrouwe journalistiek! Na het heengaan van onze geliefde Ray konden we alleen bij de digitale kranten terecht, beheerd door rode, blinde en gemuilkorfde journalisten! Veel succes met de website en al bedankt voor het vele werk, ik ben terug een gelukkig mens…

 10. Ik zoek me de laatste tijd te pletter naar een terrein waar we erop vooruitgaan. Tevergeefs. Nu vernemen we dat in 2013 ongeveer 700 ontslagen zullen vallen in de Vlaamse hospitalen. Besparen zoals dat tegenwoordig heet. Maar dat wordt zo stilaan dramatisch. De laatste paar jaar maakten we vooral ontslagen mee in de auto- en andere industrie , onlangs nog Ford Genk, in Wallonié Arcelor/Mittal. Daarvan kennen we de reden. Loonkost, regelgeving milieu…Maar in de dienstensector ? Ook wel inkrimping van personeel, maar 700 in de Vlaamse ziekenzorgsector, dat is ongezien en verontrustend. Als de overheid daar al op begint te besparen is dat een teken aan de wand. Nochtans werd ons enkele weken geleden een licht overschot gemeld door de heer Muyters. Vanwaar dan die plotse inkrimping op de levensbelangrijke ziekenzorg ? Waar moet dat bespaard geld dan wel voor dienen ? Of worden we belogen door de Vlaamse overheid in casu Muyters ? Dan moet het water toch wel heel erg hoog staan. Hoe het allemaal zo ver is kunnen komen is al lang geen raadsel meer. De oorzaken raken bekend. Maar de overheid legt verkeerde prioriteiten. Er zijn andere en veel zwaardere posten waar pakken geld kunnen bespaard worden. Ook de Vlaamse regering kijkt de verkeerde kant op en is potdoof als hen daar op gewezen wordt.
  Wordt zeker nog vervolgd .
  Jonathan VDB

Reacties zijn gesloten.