Hoe meer paspoorten, hoe meer vreugd

Keelpastilles, die hebben we nodig.  Keelpastilles, voor een pijnlijke keel.  Pijnlijk van het vele slikken.  Als het niet is omwille van maatregelen van onze onnavolgbare regeringsleiders – kies zelf maar welke: gewestelijke, federale of EU – dan is het wel omdat we elke dag heel veel moeten slikken.

Terwijl we dan toch bij de apotheker zijn, vragen we meteen ook Renniekes tegen het maagzuur, Dafalgan tegen de hoofdpijn en Valium om de dag door te komen.  Zijn het psychosomatische klachten of zijn ze reëel?

Zou een bezoek bij een psychiater raadzamer zijn?  Lijden we aan een of andere fobie?   Of is een hypnose-sessie raadzamer opdat onze leefwereld weer een normaal uitzicht krijgt?

De reden voor deze klaagzang is het artikel dat we net in Elsevier konden lezen.  Iets zegt ons dat het in het land b niet veel anders aan toegaat.

Zo frauderen Oost-Europese criminelen opnieuw met toeslagen

De politie heeft een nieuwe vorm van paspoortfraude ontdekt. Oost-Europese criminelen blijken in Nederland verschillende identiteiten te hebben, waardoor zij meerdere keren uitkeringen en toeslagen kunnen aanvragen.  Lees verder…

Met dank aan Wim P. voor de tip.

1 gedachte op “Hoe meer paspoorten, hoe meer vreugd

  1. Lijkt me een simpele oplossing voor: iedereen met bv. een (verzonnen) Roemeense naam is van iedere aanvraag uitgesloten.

Reacties zijn gesloten.