Kansberekening

Afbeeldingsresultaat voor persecution christians

Wie loopt het grootste risico, de christen of de moslim, om omwille van zijn geloof vermoord te worden?

Terroristische aanvallen tegen moslims zijn zeer uitzonderlijk in de westerse wereld – ongeacht wat de poco media en de hier neergelaten moslims ons willen wijsmaken.

De aanval in Nieuw Zeeland, met 50 doden, is het eerste belangrijke feit van deze omvang sinds de schietpartij in de Quebec moskee meer dan twee jaar geleden, waarbij zes doden vielen.

Niet dat de poco media dit vermelden, willen vermelden, moslims die aangevallen worden door blanke niet-moslims moet ons allemaal wakker schudden voor de grote dreiging die uitgaat van “extreemrechts”. Vergeten zijn Charlie Hebdo, Madrid, Zaventem, Brussel, Alexandria, Boko Haram en talrijke andere aanvallen in zwart-Afrika op christenen. En daar waar de opgehemelde Arabische Lente toesloeg, waren de christenen de eerste slachtoffers van de zgn. “democratisering”.

Als het hier dan toch zo onveilig is voor moslims, waarom leven er dan ca. 30 miljoen moslims in het Westen, waarbij de kans dat één van hen het slachtoffer wordt van een onverdraagzame, xenofobe geweldenaar (… de terminologie “verward” wordt uitsluitend voorbehouden voor moslims die ons als doelwit uitkiezen…) ongeveer uitkomt op 1 in 10 miljoen?

261 mensen werden vermoord en veel meer gekwetst gedurende aanvallen door moslims op niet-moslims, in een tijdspanne van minder dan 4 jaar, in slechts één land: Frankrijk (bevolkingsaantal 66 miljoen). Met gemiddeld 66 doden per jaar, hebben de Fransen 10 keer meer de kans vermoord te worden door een moslim dan een moslim de kans loopt gedood te worden door een niet-moslim (terrorist!) eender waar in de westerse wereld.

De stand is onvergelijkbaar slechter als we de situatie van de christenen in de moslim wereld onder de loep nemen. Het is het meest flagrante voorbeeld van schending der mensenrechten in de huidige samenleving: volgens “Open Doors” werden minstens 4305 christenen – gekend met hun identiteit – in 2018 vermoord door moslims omwille van één reden: hun geloof.

“Church in Need” waarschuwde in hun recent ““Religious Freedom Report” dat 300 miljoen christenen, vooral in de moslimlanden, het slachtoffer zijn van geweld, waardoor ze de meest vervolgde geloofsbelijders ter wereld zijn.

Dit maakt de waarschijnlijkheidskans dat een christen in een grotendeels moslimland wordt vermoord door een moslim – om geen andere reden dan dat hij/zij een christen is – ongeveer 1 op 70.000. M.a.w. de kans is 143 keer hoger dat een christen in een moslimland vermoord wordt door een moslim omdat zijn geviseerd slachtoffer christen is dan omgekeerd, dat een moslim vermoord wordt door een christen omdat hij moslim is.

(…)