Kanaal Z: Eyskens aan het woord

         Eyskens aan het woord

Eyskens, niet bepaald onze dikste vriend, pleitte ervoor dat de Vlaamse partijen in de federale regering de krachten zouden bundelen en samen, d.m.v. een soort platform zouden uitwerken, een ‘alliantie voor de toekomst’.  Met een gezamenlijk programma en een gezamenlijke tactiek in antwoord op degenen die het land b willen  kapot maken.

“Worden de verkiezingen een referendum voor of tegen de splitsing van belgië?”,  vraagt Polspoel.  Eyskens geeft daarop zijn tsjevenuitleg, met een verwijzing naar fascistische regimes (worden steevast aangevoerd als er geageerd wordt tegen nationalisten) in het verleden.
‘België kan model staan voor het toekomstige Europa, meent hij.  En:  ‘De drie gewesten zijn republieken, in het vaderland.’  
‘Journalisten zijn inktsecten‘: Eyskens heeft geen hoge dunk van de pers.

Nou ja, u kan het gedeelte vaderland en zijn visie op de organisatie van het federale land b, de consequenties van de EU en de eurozone,  overslaan en ineens beginnen bij ca. 21.17 min., met een ietwat verstandiger uitleg over de situatie in de Arabische wereld, over Syrië, Rusland, China, Egypte.  Blijkbaar is hij best een intelligent man zolang het maar niet om de belgische staatsraison gaat.

‘De Arabische Lente is een Arabische nachtmerrie geworden’.  Hij denkt o.a. dat de Egyptische generaal Al Sisi zich heeft laten inspireren door Atatürk.

 Oordeel zelf.